16/12/2023 16/12/2023 Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος υποδέχθηκε χθες στο Πατριαρχικό Μέγαρο στο Βελιγράδι, τους πρέσβεις Μαυροβουνίου και Σλοβακίας στη Σερβία. Συγκεκριμένα, ο Μακαριώτατος υποδέχθηκε τον κ. Πρέντραγκ Μίτροβιτς, επιτετραμμένο της Πρεσβείας του Μαυροβουνίου στη Σερβία. Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, έγινε αναφορά σε θέματα που είναι επίκαιρα στη Σερβία και το Μαυροβούνιο, αλλά και σε ολόκληρο...
16 Δεκεμβρίου, 2023 - 13:00
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2023 - 13:06

Ο Πατριάρχης Πορφύριος υποδέχθηκε τους πρέσβεις Μαυροβουνίου και Σλοβακίας στο Βελιγράδι

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Πορφύριος υποδέχθηκε τους πρέσβεις Μαυροβουνίου και Σλοβακίας στο Βελιγράδι

Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος υποδέχθηκε χθες στο Πατριαρχικό Μέγαρο στο Βελιγράδι, τους πρέσβεις Μαυροβουνίου και Σλοβακίας στη Σερβία.

Συγκεκριμένα, ο Μακαριώτατος υποδέχθηκε τον κ. Πρέντραγκ Μίτροβιτς, επιτετραμμένο της Πρεσβείας του Μαυροβουνίου στη Σερβία. Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, έγινε αναφορά σε θέματα που είναι επίκαιρα στη Σερβία και το Μαυροβούνιο, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Μακαριώτατος και ο κ. Μίτροβιτς συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητο για κάθε άτομο να συμμετέχει στη διαδικασία οικοδόμησης μιας πιο ανθρώπινης κοινωνίας και ότι σε αυτή τη διαδικασία υπάρχει μεγάλη ευθύνη εκείνων που ηγούνται του κράτους και της Εκκλησίας, δηλαδή ότι είναι ευθύνη κάθε ανθρώπου για να γίνει ο κόσμος καλύτερος. Ακόμη, συμφώνησαν ότι ο άνθρωπος καλείται να συνεισφέρει με τα χαρίσματά του στην κοινότητα στην οποία πρώτα απ’ όλα πρέπει να γίνεται σεβαστή η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, γιατί αποτελεί τη βάση για την ειρήνη που όλος ο κόσμος χρειάζεται περισσότερο από ποτέ σήμερα.

Στη συνέχεια, ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας υποδέθχθηκε τον κ. Fedor Rosoh, πρέσβη της Σλοβακικής Δημοκρατίας, του οποίου ολοκληρώθηκε η τετραετής διπλωματική θητεία στη Δημοκρατία της Σερβίας.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος ευχαρίστησε τον πρέσβη για το ενδιαφέρον που έδειξε στην εν Σερβία Ορθόδοξη Εκκλησία κατά τη διάρκεια της διπλωματικής του θητείας.

Από τη μεριά του, ο πρέσβης αναφέρθηκε στις φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο σλαβικών εθνών, Σερβικού και Σλοβακικού, τονίζοντας ότι με την επιστροφή του στη Σλοβακία θα συνεχίσει να χτίζει μια γέφυρα σερβο-σλοβακικής φιλίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων