24/03/2022 24/03/2022 Είκοσι τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ξεκίνησαν οι ΝΑΤΟϊκοί βομβαρδισμοί στην τότε Γιουγκοσλαβία με τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο να μεταβαίνει στο Κράλιεβο προκειμένου να τιμήσει την Ημέρα Μνήμης των θυμάτων. Σύμφωνα με το Radio “Slovo ljubve” ο εορτασμός της Ημέρας Μνήμης θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία των Σέρβων Πολεμιστών, με ώρα έναρξης...
24 Μαρτίου, 2022 - 10:21
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2022 - 10:22

Ο Πατριάρχης Σερβίας αποτίει φόρο τιμής στα θύματα των βομβαρδισμών

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Σερβίας αποτίει φόρο τιμής στα θύματα των βομβαρδισμών

Είκοσι τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ξεκίνησαν οι ΝΑΤΟϊκοί βομβαρδισμοί στην τότε Γιουγκοσλαβία με τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο να μεταβαίνει στο Κράλιεβο προκειμένου να τιμήσει την Ημέρα Μνήμης των θυμάτων.

Σύμφωνα με το Radio “Slovo ljubve” ο εορτασμός της Ημέρας Μνήμης θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία των Σέρβων Πολεμιστών, με ώρα έναρξης στις 8 το βράδυ, ενώ προηγουμένως ο Πατριάρχης Πορφυρίου θα αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα. Μεταξύ αυτών και 89 παιδιά με 25 ανθρώπους να παραμένουν μέχρι και σήμερα αγνοούμενοι.

89 παιδιά έχασαν τη ζωή τους, 2.700 τραυματίστηκαν

Πριν από 23 χρόνια, το ΝΑΤΟ εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές σε στρατιωτικούς στόχους στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας ενώ τις επόμενες ημέρες οι αεροπορικές επιδρομές εξαπλώθηκαν σε οικονομικές και πολιτικές εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Σερβίας, 2.500 πολίτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της αεροπορικής επίθεσης του ΝΑΤΟ, μεταξύ των οποίων 89 παιδιά και 1.031 μέλη του Στρατού και της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, περίπου 6.000 πολίτες τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων 2.700 παιδιά, καθώς και 5.173 στρατιώτες και αστυνομικοί, ενώ 25 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Δεν υπάρχει σχεδόν καμία πόλη στη Σερβία που να μην βρέθηκε στο επίκεντρο των στόχων κατά τη διάρκεια των 11 εβδομάδων που διήρκησαν οι επιθέσεις. “Το ΝΑΤΟ πραγματοποίησε 2.300 χτυπήματα και έριξε 22.000 τόνους πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων 37.000 απαγορευμένων βομβών διασποράς και εκείνων που ήταν φορτωμένοι με εμπλουτισμένο ουράνιο”, αναφέρει το Radio “Slovo ljubve”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων