18/01/2022 18/01/2022 Για το θέμα της εκκλησιαστικής παρουσίας στον χώρο των ΜΜΕ μίλησε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος σε συνέντευξή του στο ρωσικό περιοδικό “Διεθνής ζωή”. “Καθήκον της Εκκλησίας είναι να παρακολουθεί την εξέλιξη των ΜΜΕ και να προσαρμόζει την αποστολή της στις νέες συνθήκες ως προς τη μορφή και τον τρόπο παρουσίασης, δηλαδή να κηρύττει τον...
18 Ιανουαρίου, 2022 - 9:08
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2022 - 9:11

Ο Πατριάρχης Σερβίας για τα ΜΜΕ στην εκκλησιαστική ζωή

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Σερβίας για τα ΜΜΕ στην εκκλησιαστική ζωή

Για το θέμα της εκκλησιαστικής παρουσίας στον χώρο των ΜΜΕ μίλησε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος σε συνέντευξή του στο ρωσικό περιοδικό “Διεθνής ζωή”.

“Καθήκον της Εκκλησίας είναι να παρακολουθεί την εξέλιξη των ΜΜΕ και να προσαρμόζει την αποστολή της στις νέες συνθήκες ως προς τη μορφή και τον τρόπο παρουσίασης, δηλαδή να κηρύττει τον Εσταυρωμένο και Αναστάντα Χριστό», εκτίμησε ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Αφού υπέδειξε την έλλειψη συνόρων στον ψηφιακό κόσμο ο Μακαριώτατος ανέφερε ότι παρακολούθησε πρόσφατα «μια πολύ εντυπωσιακή εκπομπή, την οποία προώθησε σε κοινωνικά δίκτυα στη σερβική γλώσσα το Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας».

«Στην Εκκλησία μας, πέραν των μορφωτικών και ιεραποστολικών σκοπών, διαμορφώνουμε και ένα σύστημα ΜΜΕ, τα οποία πρέπει να πλησιάζουν στις αναζητήσεις του σύγχρονου ανθρώπου, που είναι περικυκλωμένος από τα κοινωνικά δίκτυα. Επομένως η εκπομπή, την οποία η αδελφή Εκκλησία παρήγαγε στη μητρική μας γλώσσα, είναι ένας πολύτιμος δείκτης σε τι οφείλουμε να δίνουμε προσοχή κατά τον προσδιορισμό του περιεχομένου και του χαρακτήρα των εκπομπών μας», ανέφερε.

Με πληροφορίες από το ΤΕΕΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων