28/07/2022 28/07/2022 Ως πράξη βαθύτερης έκφρασης της μνήμης των θυμάτων χαρακτήρισε την κατασκευή του Κεντρικού Πύργου στο Κέντρο Μνήμης Ολοκαυτώματος “Staro sajmište” (Παλαίο Σαϊμίστε) στο Βελιγράδι, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος ο οποίος χθες παρέστη στην τελετή έναρξης των εργασιών. Ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, στην οποία παραβρέθηκε και...
28 Ιουλίου, 2022 - 9:35
Τελευταία ενημέρωση: 28/07/2022 - 9:48

Ο Πατριάρχης Σερβίας για τη δημιουργία του Κέντρου Μνήμης

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Σερβίας για τη δημιουργία του Κέντρου Μνήμης

Ως πράξη βαθύτερης έκφρασης της μνήμης των θυμάτων χαρακτήρισε την κατασκευή του Κεντρικού Πύργου στο Κέντρο Μνήμης Ολοκαυτώματος “Staro sajmište” (Παλαίο Σαϊμίστε) στο Βελιγράδι, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος ο οποίος χθες παρέστη στην τελετή έναρξης των εργασιών.

Ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, στην οποία παραβρέθηκε και μίλησε ο Σέρβος Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε: «Στην επέτειο της απελευθέρωσης του στρατοπέδου «Staro sajmište», ξεκινάμε τις εργασίες για την αποκατάσταση του Κεντρικού Πύργου του μελλοντικού Κέντρου Μνήμης. Ο χώρος στο κέντρο του Βελιγραδίου, που ήταν στρατόπεδο κατά τη διάρκεια της κατοχής, καταστράφηκε. Παραμελήθηκε το γεγονός ότι περίπου 32.000 άνθρωποι βασανίστηκαν και πέθαναν εκεί, ενώ περίπου 11.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν με βάναυσο τρόπο».

Ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος επεσήμανε ακόμη ότι: «Η πράξη της ανέγερσης του Κέντρου Μνήμης «Staro sajmište» είναι ταυτόχρονα και πράξη ανανέωσης της βαθύτερης έκφρασης προσευχής μνήμης για τα θύματα».

Την δήλωσή του λίγο αργότερα ο Μακαριώτατος την κοινοποίησε και στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram:

Διαβάστε επίσης:  Ο Πατριάρχης Σερβίας και ο Πρόεδρος της Σερβίας στις εργασίες ανοικοδόμησης Κέντρου Μνήμης για το Ολοκαύτωμα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων