16/03/2023 16/03/2023 Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στο Βελιγράδι, αναφέρθηκε στην περίοδο της νηστείας και στη σημασία της μετάνοιας. “Η περίοδος της νηστείας πρέπει να είναι και περίοδος μετανοίας. Η μετάνοια είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη Βασιλεία των Ουρανών”, είπε ο Προκαθήμενος της εν Σερβία...
16 Μαρτίου, 2023 - 12:55
Τελευταία ενημέρωση: 16/03/2023 - 12:57

Ο Πατριάρχης Σερβίας για την μετάνοια και τη νηστεία

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Σερβίας για την μετάνοια και τη νηστεία

Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στο Βελιγράδι, αναφέρθηκε στην περίοδο της νηστείας και στη σημασία της μετάνοιας.

“Η περίοδος της νηστείας πρέπει να είναι και περίοδος μετανοίας. Η μετάνοια είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη Βασιλεία των Ουρανών”, είπε ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας, και πρόσθεσε: “Πρέπει διαρκώς να μετανοούμε, και ειδικά όταν διανύουμε την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή”.

 

“Η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι ένα ταξίδι προς τη Βασιλεία των Ουρανών, δηλαδή προς το Μυστήριο της Ανάστασης του Χριστού. Αλλά η μετάνοια σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με τις απλές συνηθισμένες ψυχολογικές καταστάσεις στις οποίες μπορεί να βρεθεί ένα άτομο όταν συνειδητοποιήσει ότι έχει διαπράξει κάποια αμαρτία. Τέτοιες ψυχολογικές καταστάσεις μπορεί μερικές φορές να μας οδηγήσουν στο να μετανοήσουμε”, υπογράμμισε.

“Οι εντολές του Θεού θα πρέπει να είναι οδηγός στην πνευματική μας ζωής και όχι να μας  περιορίζουν. Οι εντολές του Θεού είναι απλές και κατανοητές σε όλους και επομένως δεν μπορεί, όταν κάνουμε λάθος, να μην έχουμε επίγνωση της αμαρτίας μας. Όταν ενεργούμε αντίθετα με τις εντολές του Θεού, δημιουργείται ένα αίσθημα αποτυχίας, αλλά και κενού μέσα μας, και εξαιτίας όλων αυτών των αισθημάτων εμφανίζονται οι ενοχές. Χρειάζεται αποφασιστικότητα και πνευματική δύναμη για να δεχτούμε την αμαρτία μας και να στραφούμε στον Κύριο”, είπε ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες tvhram

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων