29/11/2021 29/11/2021 Να αποφύγουν τις εσωτερικές διαμάχες και τις εντάσεις που συχνά πυκνά εμφανίζονται στη σερβική κοινωνία καλεί μέσα από το μήνυμά του για τη νηστεία των Χριστουγέννων ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας επισημαίνει ότι, ως Ποιμένας, προσεύχεται για την ευημερία και την ειρήνη του λαού του και καλεί τους...
29 Νοεμβρίου, 2021 - 10:59
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2021 - 11:52

Ο Πατριάρχης Σερβίας για την πραγματική ειρήνη

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Σερβίας για την πραγματική ειρήνη

Να αποφύγουν τις εσωτερικές διαμάχες και τις εντάσεις που συχνά πυκνά εμφανίζονται στη σερβική κοινωνία καλεί μέσα από το μήνυμά του για τη νηστεία των Χριστουγέννων ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.

Ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας επισημαίνει ότι, ως Ποιμένας, προσεύχεται για την ευημερία και την ειρήνη του λαού του και καλεί τους πιστούς και αυτοί να ακολουθήσουν τον δρόμο της προσευχής και την νηστείας μέσα από την οποία επέρχεται η πραγματική ειρήνη, η οποία δεν είναι άλλη από την ειρήνη του Θεού.

“Η περίοδος της νηστείας, στην οποία έχουμε εισέλθει, μας θυμίζει και μας καλεί για την απαραίτητη ειρήνη. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζουμε ότι η αληθινή ειρήνη δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς συμφιλίωση και ειρήνη με τον Θεό, δηλαδή χωρίς προσπάθεια να ζήσουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο, σύμφωνα με το ευαγγελικό σύστημα αξιών του Χριστού, το οποίο συνοψίζεται στο μυστήριο της διπλής αγάπης για τον Θεό και τον πλησίον”, αναφέρει. 

Όπως σημειώνει σε άλλο μέρος του μνήματός του “η ειρήνη με τον Θεό συνεπάγεται με τον περιορισμό του εγωισμού, της μισαλλοδοξίας, της αποκλειστικότητας, με μια λέξη περιορίζει την ατομική μας βούληση και παρέχει στους άλλους το δικαίωμα και το χώρο να εκφράσουν την ελευθερία τους, τα χαρίσματα και τις ικανότητές τους. Για έναν ειρηνικό, πολιτισμένο και δημοκρατικό τρόπο η άρνηση του εγωισμού συμβάλλει στην καλυτέρευση όλων των θεμάτων γενικής σημασίας, τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον του λαού και του κράτους”.

“Με αυτές τις λίγες σκέψεις εύχομαι καλή και ευλογημένη νηστεία των Χριστουγέννων, που μας οδηγεί στην ειρήνη που είναι ο Χριστός ανάμεσά μας”, καταλήγει. 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων