13/03/2022 13/03/2022 Στην συνοικία Μπεζάνια του Βελιγραδίου μετέβη ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022, όπου προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου με την συμμετοχή πλειάδας κληρικών και διακόνων της Αρχιεπισκοπής Βελιγραδίου και Καρλοβικίου. Ο Μακαριώτατος κήρυξε τον θείο λόγο και με αφορμή την Ευαγγελική περικοπή αναφέρθηκε...
13 Μαρτίου, 2022 - 10:18
Τελευταία ενημέρωση: 13/03/2022 - 10:19

Ο Πατριάρχης Σερβίας για το νόημα της νηστείας

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Σερβίας για το νόημα της νηστείας

Στην συνοικία Μπεζάνια του Βελιγραδίου μετέβη ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022, όπου προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου με την συμμετοχή πλειάδας κληρικών και διακόνων της Αρχιεπισκοπής Βελιγραδίου και Καρλοβικίου.

Ο Μακαριώτατος κήρυξε τον θείο λόγο και με αφορμή την Ευαγγελική περικοπή αναφέρθηκε εκτενώς στο νόημα της νηστείας.

Όπως επισήμανε μεταξύ άλλων, η αποχή από συγκεκριμένα είδη τροφής, καθώς και η μείωση της κατανάλωσης ποσότητας φαγητού είναι μια μορφή άσκησης ενάντια στην συγκαταβατική θέληση μας, η οποία μας έχει οδηγήσει στο σημείο να μην μπορούμε να ελέγξουμε τους εαυτούς μας και να εξαρτόμαστε από τα πάντα. Επίσης, πρόσθεσε ότι η νηστεία είναι μια ευκαιρία να επιστρέψουμε σε μια σχέση σεβασμού και ευγνωμοσύνης με τον Θεό για αυτά που μας προσφέρει στο τραπέζι.

«Επομένως, το νόημα και ο στόχος της νηστείας δεν είναι μόνο η καταπολέμηση του πάθους και της αμαρτίας μέσα μας, αλλά πάνω απ’ όλα είναι το κάλεσμα να αναπτύξουμε όλες τις αρετές μας σε μια μοναδική αρετή, και αυτή είναι η αγάπη», τόνισε ο Πατριάρχης Σερβίας.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων