15/12/2022 15/12/2022 Στο έργο του Ορθόδοξου Σέρβου ακαδημαϊκού, διπλωμάτη και πολιτικού Ντάρκο Τανάσκοβιτς αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος κατά την ομιλία που απηύθυνε το φόρουμ που ήταν αφιερωμένο στο έργο του κ. Τανάσκοβιτς με τίτλο «Academic Darko Tanasković – beacon of the Serbian intellectual aristocracy» (Ακαδημαϊκός Ντάρκο Τανάσκοβιτς – φάρος της σερβικής πνευματικής αριστοκρατίας), το οποίο πραγματοποιήθηκε...
15 Δεκεμβρίου, 2022 - 14:48
Τελευταία ενημέρωση: 15/12/2022 - 14:55

Ο Πατριάρχης Σερβίας για τον δρόμο των αξιών και των κατορθωμάτων

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Σερβίας για τον δρόμο των αξιών και των κατορθωμάτων

Στο έργο του Ορθόδοξου Σέρβου ακαδημαϊκού, διπλωμάτη και πολιτικού Ντάρκο Τανάσκοβιτς αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος κατά την ομιλία που απηύθυνε το φόρουμ που ήταν αφιερωμένο στο έργο του κ. Τανάσκοβιτς με τίτλο «Academic Darko Tanasković – beacon of the Serbian intellectual aristocracy» (Ακαδημαϊκός Ντάρκο Τανάσκοβιτς – φάρος της σερβικής πνευματικής αριστοκρατίας), το οποίο πραγματοποιήθηκε χθες στη Λέσχη «Youth Tribune» του Πολιτιστικού Κέντρου του Νόβι Σαντ. Το φόρουμ διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Πολιτικής Δικτύωσης.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Ο ακαδημαϊκός Ντάρκο Τανάσκοβιτς έλαβε το βραβείο ” Δρ. Μπόζινταρ Μπόγιοβιτς” από το Εθνικό Συμβούλιο του Μαυροβουνίου, και έλαβε το Παράσημο του Τάγματος του Αγίου Σάββα, ιδρυτή της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας από το Πατριαρχείο Σερβίας.

Μετά την εναρκτήρια ομιλία του συντονιστή του φόρουμ, κ. Aleksandra Đurđeva, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφυρίτης έλαβε το λόγο.

Στην αρχή της ομιλία του, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στην περιοχή Νόβι Σαντ, τονίζοντας ότι “είναι μια πόλη που ανέκαθεν έτρεφε τις υψηλότερες πνευματικές και πολιτιστικές αξίες, μία πόλη όπου χτίστηκε  ταυτότητα του λαού μας ανά τους αιώνες”.

Στη συνέχεια, ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Ντάρκο Τανάσκοβιτς: “Οι έπαινοι για τον ακαδημαϊκό Ντάρκο Τανάσκοβιτς γίνονται όχι επειδή τους χρειάζεται ο ίδιος αλλά για να υπενθυμίσουμε και να ενθαρρύνουμε τον εαυτό μας να ακολουθήσει τον δρόμο των αξιών, τον δρόμο των κατορθωμάτων”.

“Τα κατορθώματα του ακαδημαϊκού ήταν σε πολλούς τομείς  σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο και σε ό,τι ήταν χρήσιμο και καλό για τον λαό μας. Το επιστημονικό του έργο και κυρίως ο αντίκτυπος που είχε στο κοινό μας και, μπορώ ελεύθερα να πω, ότι θα συνεχίσει να έχει και στο μέλλον στη ζωή του λαού μας”, επεσήμανε και πρόσθεσε:

“Ωστόσο, πρέπει να πω ότι το όνομα του ακαδημαϊκού Τανάσκοβιτς είναι γραμμένο με κόκκινα γράμματα στους καταλόγους, στα ημερολόγια της ιστορίας, της πολιτικής, της διπλωματίας, της επιστήμης της χώρας μας. Ταυτόχρονα, η Εκκλησία αναγνώρισε το έργο του καθηγητή απονέμοντάς του το Παράσημο του Τάγματος του Αγίου Σάββα.

Επίσης ο Μακαριώτατος είπε: “Ο ακαδημαϊκός Τανάσκοβιτς είναι επίσης πολύ στενός συνεργάτης πολλών από εμάς που είμαστε στην Εκκλησία, οπότε είναι και προσωπικός μου συνεργάτης και η γνώμη και οι απόψεις του είναι αυτές στις οποίες βασίζεται η Εκκλησία σε πολλές υποθέσεις.

Αναγνωρίζεται ότι ο ακαδημαϊκός Τανάσκοβιτς είναι Ορθόδοξος Χριστιανός, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν το βάζει στο προσκήνιο. Δεν παρελαύνει δημόσια την πίστη του, αλλά μαρτυρεί αυτό που κάνει, το οποίο είναι βαθιά μελετημένο και προς όφελος του σερβικού λαού. Είναι επίσης μια έκφραση των ηθικών αξιών που περιέχονται από το Ευαγγέλιο του Χριστού”.

“Χαίρομαι για άλλη μια φορά που συγκεντρωθήκαμε εδώ, στο Νόβι Σαντ, και επικαλούμαι την ευλογία του Θεού σε όλους εμάς που είμαστε εδώ, σε όλους τους ανθρώπους στο Νόβι Σαντ. Ο Θεός να δώσει δύναμη και υγεία στον καθηγητή και την οικογένειά του”, κατέληξε ο Μακαριώτατος.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από tvhram, spc

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων