19/08/2022 19/08/2022 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος τέλεσε σήμερα, 19 Αυγούστου 2022, επί τη δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Ζάγκρεμπ. Τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας διακόνησαν οι κληρικοί του Καθεδρικού Ναού της Μεταμορφώσεως και τη Λειτουργία παρακολούθησε πλήθος ορθοδόξων πιστών, όπως αναφέρει το «P-portal»....
19 Αυγούστου, 2022 - 14:53
Τελευταία ενημέρωση: 19/08/2022 - 19:10

Ο Πατριάρχης Σερβίας για την Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο Ζάγκρεμπ

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Σερβίας για την Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο Ζάγκρεμπ

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος τέλεσε σήμερα, 19 Αυγούστου 2022, επί τη δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Ζάγκρεμπ.

Τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας διακόνησαν οι κληρικοί του Καθεδρικού Ναού της Μεταμορφώσεως και τη Λειτουργία παρακολούθησε πλήθος ορθοδόξων πιστών, όπως αναφέρει το «P-portal». Και φέτος, η πανήγυρη του ναού εορτάστηκε κάτω από… σκαλωσιές, οι οποίες τοποθετήθηκαν εκεί μετά τις μεγάλες ζημιές στους θόλους του ναού εξαιτίας του σεισμού του Μαρτίου του 2020. Εκτός από την αρτοκλασία, στον ιερό ναό του Ζάγκρεμπ καθαγιάστηκαν και τα σταφύλια, όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα, τα οποία σύμφωνα με την παλιά λαϊκή παράδοση τρώγονται από τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος και έπειτα.

Πηγή: P-Portal

Φωτογραφίες: P-portal

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων