07/12/2021 08/12/2021 Τον αντιπρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας, πρωθιερέα Νικόλαο Μπαλασόφ, και αντιπροσωπεία του Ιδρύματος Υποστήριξης Χριστιανικής Κληρονομιάς και Πολιτισμού με επικεφαλής τον εκτελεστικό διευθυντή του Ιδρύματος Αικ. Σκοπένκο δέχθηκε χθες, 6 Δεκεμβρίου 2021, στο Βελιγράδι ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.  Ο πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασόφ διαβίβασε στον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας...
07 Δεκεμβρίου, 2021 - 15:27
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2021 - 2:38

Στο επίκεντρο οι σχέσεις των Εκκλησιών Σερβίας-Ρωσίας

Διαδώστε:
Στο επίκεντρο οι σχέσεις των Εκκλησιών Σερβίας-Ρωσίας

Τον αντιπρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας, πρωθιερέα Νικόλαο Μπαλασόφ, και αντιπροσωπεία του Ιδρύματος Υποστήριξης Χριστιανικής Κληρονομιάς και Πολιτισμού με επικεφαλής τον εκτελεστικό διευθυντή του Ιδρύματος Αικ. Σκοπένκο δέχθηκε χθες, 6 Δεκεμβρίου 2021, στο Βελιγράδι ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. 

Ο πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασόφ διαβίβασε στον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας το χαιρετισμό και τις ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου και του προέδρου του ΤΕΕΣ, Σεβ. Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα.

Μέσα σε θερμή ατμόσφαιρα συζητήθηκε η κατάσταση και οι προοπτικές ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών Ρωσίας και Σερβίας στο πεδίο του πολιτισμού και της παιδείας, καθώς και η ενδεχόμενη συμμετοχή του Ιδρύματος Υποστηρίξεως Χριστιανικής Κληρονομιάς και Πολιτισμού στις πρωτοβουλίες της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας, που αποβλέπουν στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο επίσκοπος Ζβόρνιτς και Τουζλάν Φώτιος, ο βικάριος του Πατριάρχη Σερβίας επίσκοπος Μαρτσάν Σάββας, ο εφημέριος του Μετοχίου της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Βελιγράδι πρωθιερέας Βιτάλιος Ταράσιεφ, ο συνεργάτης της Γραμματείας Διορθοδόξων Υποθέσεων του ΤΕΕΣ Α. Χόσεφ και στελέχη του Ιδρύματος.

Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε στη ρωσική Πρεσβεία συνάντηση του πρωθιερέα Νικολάου Μπαλασόφ και του Αικ. Σκοπένκο με τον πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Δημοκρατία της Σερβίας Α. Μποτσάν-Χάρτσενκο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων