25/08/2022 25/08/2022 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Instagram, αναφέρθηκε στην έννοια της συγχώρεσης και της μετάνοιας. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι “Η συγχώρεση δεν είναι δυνατή χωρίς να έχει προηγηθεί μετάνοια. Και η μετάνοια δεν είναι απλώς μια ψυχολογική πράξη, και ειδικά όχι μια ευγενική πράξη, ούτε καν ένα αίσθημα λύπης για...
25 Αυγούστου, 2022 - 17:34
Τελευταία ενημέρωση: 25/08/2022 - 17:35

Ο Πατριάρχης Σερβίας περί συγχώρεσης και μετάνοιας

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Σερβίας περί συγχώρεσης και μετάνοιας

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Instagram, αναφέρθηκε στην έννοια της συγχώρεσης και της μετάνοιας.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

“Η συγχώρεση δεν είναι δυνατή χωρίς να έχει προηγηθεί μετάνοια. Και η μετάνοια δεν είναι απλώς μια ψυχολογική πράξη, και ειδικά όχι μια ευγενική πράξη, ούτε καν ένα αίσθημα λύπης για ένα λάθος που έγινε”, υπογράμμισε ο Μακαριώτατος και πρόσθεσε:

“Μετάνοια σημαίνει αλλαγή του τρόπου ζωής, δηλαδή συνεπάγεται πλήρη αλλαγή του τρόπου που σκεφτόμαστε. Γι’ αυτό οι Πατέρες της Εκκλησίας βλέπουν τη μετάνοια ως την πιο ριζική αλλαγή στον τρόπο ύπαρξης του ανθρώπου και στη σχέση του με τον Θεό, τον πλησίον, ολόκληρη τη δημιουργία και τον εαυτό του”.

Ακόμη, ο Μακαριώτατος επεσήμανε ότι “μόνο όταν κοιτάξω τις αποτυχίες μου, τα λάθη μου, τι δεν έκανα, τι έπρεπε να κάνω ή τι έκανα λάθος, τότε είναι δυνατό να δεχτώ άλλο άτομο ως γείτονά μου μέσω της μετάνοιας”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων