06/01/2023 06/01/2023 Την ιστορική έδρα του Πατριαρχείου Σερβίας που βρίσκεται στην Σταυροπηγιακή Μονή στο Πέτς στο Κοσσυφοπέδιο θα επισκεφθεί ανήμερα τα Χριστούγεννα (με το παλαιό εορτολόγιο), 7 Ιανουαρίου, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.  Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες είχε απαγορευθεί η είσοδος στο Κοσσυφοπέδιο στον Μακαριώτατο με τις αντιδράσεις από το Βελιγράδι, αλλά και από Επισκόπους στις...
06 Ιανουαρίου, 2023 - 9:52

Ο Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος επισκέπτεται το Πετς και τον λαό της Επισκοπής Ράσκας

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος επισκέπτεται το Πετς και τον λαό της Επισκοπής Ράσκας

Την ιστορική έδρα του Πατριαρχείου Σερβίας που βρίσκεται στην Σταυροπηγιακή Μονή στο Πέτς στο Κοσσυφοπέδιο θα επισκεφθεί ανήμερα τα Χριστούγεννα (με το παλαιό εορτολόγιο), 7 Ιανουαρίου, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. 

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες είχε απαγορευθεί η είσοδος στο Κοσσυφοπέδιο στον Μακαριώτατο με τις αντιδράσεις από το Βελιγράδι, αλλά και από Επισκόπους στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής να είναι έντονες. Στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο πριν λίγες εβδομάδες η κατάσταση ήταν τεταμένη με τον σερβικό πληθυσμό να στήνει οδοφράγματα σε κεντρικά σημεία πόλεων και χωριών αντιδρώντας σε μέτρα της Πρίστινα. Ωστόσο, η κατάσταση αποκλιμακώθηκε λίγο πριν την έλευση του νέου χρόνου κατόπιν παρεμβάσεων των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με νέα ανακοίνωση του το Πατριαρχείο Σερβίας αναφέρεται στο λειτουργικό πρόγραμμα του Προκαθημένου της Σερβικής Εκκλησίας ανήμερα τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με αυτό ο Πατριάρχης Πορφύριος θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία σήμερα το βράδυ στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι.

Αμέσως μετά θα μεταβεί στην ιστορική έδρα του Πατριαρχείου στο Πετς προκειμένου να επισκεφθεί τον κλήρο και τον λαό της Επισκοπής Ράσκας και Πριζρένης σύμφωνα με την επιθυμία του. Η επίσκεψη αυτή, τονίζεται στην ανακοίνωση, δεν σχετίζεται με κανέναν πολιτικό πρόσωπο ούτε με καμία πολιτική σκοπιμότητα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων