17/06/2022 17/06/2022 Συνάντηση με υπότροφους φοιτητές της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από διάφορες πανεπιστημιακές σχολές του Βελιγραδίου είχε χθες, 16 Ιουνίου 2022, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος, που δέχθηκε στο Πατριαρχικό Μέγαρο της Σερβικής πρωτεύουσας φοιτητές Ιατρικής, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Νομικής, Φιλοσοφικής και Θεολογικής. Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα Πριν από τη συνάντηση με τον Πατριάρχη, συνοδευόμενοι από τη Γραμματέα...
17 Ιουνίου, 2022 - 8:58
Τελευταία ενημέρωση: 17/06/2022 - 9:05

Ο Πατριάρχης Σερβίας σε φοιτητές: «Φειδωλοί σε όλα, αλλά όχι στην αγάπη προς τον πλησίον»

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Σερβίας σε φοιτητές: «Φειδωλοί σε όλα, αλλά όχι στην αγάπη προς τον πλησίον»

Συνάντηση με υπότροφους φοιτητές της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από διάφορες πανεπιστημιακές σχολές του Βελιγραδίου είχε χθες, 16 Ιουνίου 2022, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος, που δέχθηκε στο Πατριαρχικό Μέγαρο της Σερβικής πρωτεύουσας φοιτητές Ιατρικής, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Νομικής, Φιλοσοφικής και Θεολογικής.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Πριν από τη συνάντηση με τον Πατριάρχη, συνοδευόμενοι από τη Γραμματέα της Επιτροπής Θρησκευτικής Εκπαίδευσης της Αρχιεπισκοπής Βελιγραδίου και Καρλοβικίου, Σάντρα Ντάμπιτς, οι φοιτητές επισκέφθηκαν το Μουσείο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, τη Βιβλιοθήκη του Σερβικού Πατριαρχείου, το παρεκκλήσι του Αγίου Συμεών του Μυροβλύτη, την αίθουσα συνεδριάσεων του Καθεδρικού Ναού των Αγίων Επισκόπων και άλλα αξιοθέατα της Πατριαρχικής Αυλής.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος υποδέχθηκε στην αίθουσα τελετών τους φιλοξενούμενούς του, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα σχέδια τους για το μέλλον και ιδιαίτερα για την επιθυμία τους να βελτιωθούν στο επάγγελμά τους όχι μόνο στη χώρα αλλά και στο εξωτερικό. Ο Πατριάρχης Πορφύριος υπενθύμισε στους νεαρούς του καλεσμένους τα εξής: «Στο παρελθόν Σέρβοι ηγεμόνες έδιναν υποτροφίες σε νέους, όπως είστε εσείς τώρα, για σπουδές στο εξωτερικό. Έχοντας αποκτήσει γνώση στο εξωτερικό, αυτοί οι άνθρωποι πραγματικά επέστρεψαν στη Σερβία, για να βοηθήσουν και να χρησιμοποιήσουν την αποκτηθείσα γνώση για την ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας τους. Την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε, θα ήθελα να γνωρίσω τους γονείς σας, αυτούς που σας μεγάλωσαν και σας δίδαξαν τις σωστές αξίες. Η πραγματική αξία βρίσκεται μόνο στην αγάπη προς τον πλησίον. Η Εκκλησία πάντα προσπαθούσε να στηρίξει τους νέους στην απόκτηση γνώσεων, αλλά και αρετής, ώστε, ενθυμούμενοι τα λόγια του μεγάλου ευεργέτη του σερβικού λαού Βλαντιμίρ Ματίγιεβιτς, οι νέοι ήταν εργατικοί, έντιμοι και λιτοί: φειδωλοί σε όλα αλλά όχι στην αγάπη των άλλων».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος αποφάσισε στην αρχή του σχολικού έτους 2021/22 να απονείμει ετήσιες υποτροφίες στους καλύτερους φοιτητές των ιδρυτικών τμημάτων του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου. Στην τελετή για την εορτή των Τριών Ιεραρχών στην κρύπτη του Ναού του Αγίου Σάββα, ο Πατριάρχης Πορφύριος απένειμε τις υποτροφίες στους βραβευθέντες φοιτητές των τελευταίων ετών των σχολών που προαναφέρθηκαν.

Το Ίδρυμα της Σερβικής Επιχειρηματικής Ένωσης «Privrednik», που ιδρύθηκε το 1897 με σκοπό την παροχή υποτροφιών σε αριστούχους μαθητές και φοιτητές, συμμετείχε, επίσης, σε αυτό το κομμάτι της ευαγγελικής αγάπης και ευγενούς προσπάθειας της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων