11/01/2024 11/01/2024 Στην ενότητα αναφέρθηκε από την Μπάνια Λούκα, έδρα της Δημοκρατίας της Σέρπσκα, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος ο οποίος προέστη την Τρίτη, 9 Ιανουαρίου, της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Ναό του Σωτήρος Χριστού. Κατά τον πανηγυρικό εορτασμό με αφορμή την Ημέρα της Σέρπσκα, παρέστη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σέρπσκα, Μίλοραντ Ντόντικ, καθώς και εκπρόσωποι...
11 Ιανουαρίου, 2024 - 9:00

Ο Πατριάρχης Σερβίας στη Μπάνια Λούκα

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Σερβίας στη Μπάνια Λούκα

Στην ενότητα αναφέρθηκε από την Μπάνια Λούκα, έδρα της Δημοκρατίας της Σέρπσκα, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος ο οποίος προέστη την Τρίτη, 9 Ιανουαρίου, της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Ναό του Σωτήρος Χριστού.

Κατά τον πανηγυρικό εορτασμό με αφορμή την Ημέρα της Σέρπσκα, παρέστη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σέρπσκα, Μίλοραντ Ντόντικ, καθώς και εκπρόσωποι της Προεδρίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

“Υπάρχει μια Εκκλησία, και αυτή είμαστε εμείς, οι άνθρωποι του Θεού, και μέσα στην Εκκλησία, ο καθένας από εμάς έχει τον δικό του ρόλο να υπηρετήσει. Να υπηρετήσουμε την ενότητα, να υπηρετήσουμε τον Χριστό, να υπηρετήσουμε την Εκκλησία μας, να υπηρετήσουμε τον λαό μας για να μπορέσουμε να υπηρετήσουμε ολόκληρο τον κόσμο και όλους τους λαούς του κόσμου”, είπε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο Πατριάρχης Πορφύριος.

Ο Πατριάρχης Σερβίας αναφέρθηκε στο μήνυμα ειρήνης που στέλνει η Εκκλησία μέσα από την Γέννηση του Χριστού και κάλεσε άπαντες να προσεύχονται όχι μόνο για την ενότητα και την ειρήνη μεταξύ τους, αλλά και για τους ανθρώπους που συνυπάρχουν αρμονικά.

Με τον Προκαθήμενο της Σερβικής Εκκλησίας συλλειτούργησαν Επίσκοποι της Σερβικής Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων