07/11/2021 07/11/2021 Στη Θεολογική Σχολή του Αγίου Σάββα, τη παλαιότερη σχολή του Βελιγραδίου, επισκέφθηκε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος, το πρωί της Παρασκευής 5 Νοεμβρίου 2021. Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος ξεναγήθηκε στους χώρους της σχολής και του οικοτροφείου, ενώ στη συνέχεια συνάντησε καθηγητές και σπουδαστές της σχολής όπου μίλησε μαζί τους για διάφορα θέματα....
07 Νοεμβρίου, 2021 - 16:44
Τελευταία ενημέρωση: 07/11/2021 - 16:32

Ο Πατριάρχης Σερβίας στη Θεολογική Σχολή του Αγίου Σάββα

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Σερβίας στη Θεολογική Σχολή του Αγίου Σάββα

Στη Θεολογική Σχολή του Αγίου Σάββα, τη παλαιότερη σχολή του Βελιγραδίου, επισκέφθηκε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος, το πρωί της Παρασκευής 5 Νοεμβρίου 2021.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος ξεναγήθηκε στους χώρους της σχολής και του οικοτροφείου, ενώ στη συνέχεια συνάντησε καθηγητές και σπουδαστές της σχολής όπου μίλησε μαζί τους για διάφορα θέματα.

Μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης ανέφερε:

Όπως σε όλο στον χριστιανικό κόσμο, έτσι και τα σερβικά σχολεία δημιουργήθηκαν σε μοναστήρια. Σήμερα όμως, μόνο η ζωή στη Θεολογική Σχολή του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι έχει στοιχεία της μοναστικής τάξης. Γι’ αυτό οι νέοι, στην πραγματικότητα, μαθαίνουν όχι μόνο τη θεολογία ως επιστήμη, αλλά και την αληθινή πνευματική εμπειρική ζωή. 

Φυσικά, εκτός από το ακαδημαϊκό πρόγραμμα μαθημάτων και τη λατρευτική ζωή, διατίθεται περισσότερος χρόνος για τμήματα μουσικής και χορωδίας, σκάκι, τηλεοπτικού μοντάζ, αθλητικές δραστηριότητες, θέατρο.

Η ασφαλής και τακτική ζωή των σπουδαστών που περιβάλλεται από την αφοσίωση όχι μόνο των δασκάλων τους, αλλά και του υπόλοιπου προσωπικού επιτρέπει το καλό αποτέλεσμα στη μάθηση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων