06/03/2022 06/03/2022 Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος παρευρέθηκε στην ετήσια συνέλευση της Σερβικής Πολιτιστικής Εταιρείας Εκπαίδευσης στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, στις 5 Μαρτίου 2022. Μιλώντας για την ιδιαίτερη σημασία αυτού του θεσμού σε σχέση με την ταυτότητα του σερβικού λαού στην Κροατία και όχι μόνο, ο Πατριάρχης Πορφύριος επεσήμανε: «Ο ρόλος της Εκκλησίας είναι συνυφασμένος με...
06 Μαρτίου, 2022 - 11:21
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2022 - 11:22

Ο Πατριάρχης Σερβίας στην ετήσια συνέλευση της Σερβικής Πολιτιστικής Εταιρείας Εκπαίδευσης

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Σερβίας στην ετήσια συνέλευση της Σερβικής Πολιτιστικής Εταιρείας Εκπαίδευσης

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος παρευρέθηκε στην ετήσια συνέλευση της Σερβικής Πολιτιστικής Εταιρείας Εκπαίδευσης στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, στις 5 Μαρτίου 2022. Μιλώντας για την ιδιαίτερη σημασία αυτού του θεσμού σε σχέση με την ταυτότητα του σερβικού λαού στην Κροατία και όχι μόνο, ο Πατριάρχης Πορφύριος επεσήμανε: «Ο ρόλος της Εκκλησίας είναι συνυφασμένος με το έργο της φώτισης. Η ταυτότητα έχει να κάνει ουσιαστικά με την εσωτερική δύναμη και την υγεία του ατόμου και της κοινότητας. Όταν είμαστε πανομοιότυπα ασταθείς στο ζήτημα της ταυτότητας, είμαστε ασταθείς σε κάθε τομέα της ζωής και της ύπαρξής μας. Η καλλιέργεια της ταυτότητας έχει δύο διαστάσεις: η μία είναι η αυτογνωσία και η άλλη η ικανότητα ενσωμάτωσης σε έναν συγκεκριμένο χώρο διαβίωσης. Είθε η ευλογία του Θεού να φωτίζει πάντα όλους τους αγαπημένους  ανθρώπους που αγωνίζονται γι’ αυτά».

Την ίδια μέρα, ο Μακαριώτατος επιτήρησε και τις εργασίες για την αποκατάσταση του Καθεδρικού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην πρωτεύουσα της Κροατίας. «Τα έργα, δόξα τω Θεώ, προχωρούν καλά τώρα, αν και θα χρειαστούμε ακόμα πολλή υπομονή και πόρους, για να αποκατασταθεί πλήρως ο ναός μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος στο προφίλ του στο instagram.

Ο συγκεκριμένος Καθεδρικός Ναός υπέστη ζημιές από πολλούς σεισμούς που έπληξαν την επικράτεια της Κροατίας τα τελευταία δύο χρόνια.

«Ο Κύριος, λοιπόν, μας καλεί να ανανεωθούμε πνευματικά, να οικοδομήσουμε και να μεταμορφώσουμε τον εαυτό μας», έγραψε ο Μακαριώτατος στο προφίλ του στο instagram.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων