03/04/2023 03/04/2023 Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος ιερούργησε στο παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή στο Βελιγράδι την Ε’ Κυριακή των Νηστειών. Στο κήρυγμά του, ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος επεσήμανε: «Εκείνη την εποχή οι Εβραίοι περίμεναν τον μεσσία, όπως και ολόκληρο το ανθρώπινο γένος. Ωστόσο, οι Εβραίοι περίμεναν έναν βασιλιά, γιατί η άμεση...
03 Απριλίου, 2023 - 14:49
Τελευταία ενημέρωση: 03/04/2023 - 22:14

Ο Πατριάρχης Σερβίας στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή Βελιγραδίου (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Σερβίας στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή Βελιγραδίου (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος ιερούργησε στο παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή στο Βελιγράδι την Ε’ Κυριακή των Νηστειών.

Στο κήρυγμά του, ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος επεσήμανε: «Εκείνη την εποχή οι Εβραίοι περίμεναν τον μεσσία, όπως και ολόκληρο το ανθρώπινο γένος. Ωστόσο, οι Εβραίοι περίμεναν έναν βασιλιά, γιατί η άμεση ιστορική τους εμπειρία τους οδήγησε λανθασμένα στην ερμηνεία ότι ο μεσσίας που πρέπει να έρθει είναι αυτός που θα τους απελευθερώσει από τη σκλαβιά, και ότι θα επιβάλει τον εβραϊκό λαό, ως λαό που κυβερνά ολόκληρο τον κόσμο.

Γι’ αυτό περίμεναν τον μεσσία είτε ως επίγειο βασιλιά, είτε ως άρχοντα είτε ως κάποιον που προέρχεται από ιερατική οικογένεια, την οικογένεια του προφήτη Ααρών. Περίμανεναν αυτός ο ηγεμόνας ο οποίος να υποτάξει τα άλλα έθνη και να αναδείξει τον εβραϊκό λαό».

Όπως εξήγησε ο Μακαριώτατος: «Ο Κύριος αποκαλύπτεται ως ο μεσσίας, όχι όμως ως αυτός που θα κυβερνήσει άλλα έθνη, αλλά ως Αυτός που αποκαλύπτει το Μυστήριο της Σταύρωσης για τον πλησίον […] Ο Κύριος δεν ήρθε για να ορίσει αυτούς με τους οποίους θα κυβερνήσουν τους άλλους, αλλά εμφανίζεται ως Εκείνος ο οποίος υπηρετεί τους άλλους».

   

Με πληροφορίες και φωτογραφίες tvhram

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων