20/10/2019 20/10/2019 Σε τελετή που διεξήχθη στο Βελιγράδι αφιερωμένη στην επέτειο των 75 ετών από την απελευθέρωση της σερβικής πρωτεύουσας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής παρέστη ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος το Σάββατο 19 Οκτωβρίου. Στην τελετή επίσης παρέστησαν ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς αλλά και ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ ο οποίος πραγματοποίησε μονοήμερη...
20 Οκτωβρίου, 2019 - 17:18
Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2019 - 21:01

Ο Πατριάρχης Σερβίας στην επέτειο της απελευθέρωσης του Βελιγραδίου

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Σερβίας στην επέτειο της απελευθέρωσης του Βελιγραδίου

Σε τελετή που διεξήχθη στο Βελιγράδι αφιερωμένη στην επέτειο των 75 ετών από την απελευθέρωση της σερβικής πρωτεύουσας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής παρέστη ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος το Σάββατο 19 Οκτωβρίου.

Στην τελετή επίσης παρέστησαν ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς αλλά και ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ ο οποίος πραγματοποίησε μονοήμερη επίσκεψη στο Βελιγράδι με αφορμή την συγκεκριμένη επέτειο.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ο κύριος Βούτσιτς έκανε δώρο στον κύριο Μεντβέντεφ μια εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Για την ιστορία, στις 20 Οκτωβρίου 1944, οι Παρτιζάνοι του Τίτο με την βοήθεια του Κόκκινου Στρατού απελευθέρωσαν το Βελιγράδι από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. Η μάχη για την απελευθέρωση της πόλης ήταν μια από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές μάχες στα Βαλκάνια κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων