26/08/2021 26/08/2021 Την έμπρακτη στήριξη του σε αριστούχους μαθητές στην Κροατία δείχνει ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος ο οποίος με προσωπικά του έξοδα προχώρησε στην εξασφάλιση δέκα υποτροφιών. Ο Μακαριώτατος με την κίνηση αυτή στηρίζει μία από τις παλαιότερες σερβικές οργανώσεις στην Κροατία, τη Σερβική Ένωση Επιχειρήσεων Privrednik από το Ζάγκρεμπ, η οποία το προηγούμενο σχολικό –...
26 Αυγούστου, 2021 - 10:01
Τελευταία ενημέρωση: 26/08/2021 - 10:11

Ο Πατριάρχης Σερβίας στηρίζει αριστούχους μαθητές

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Σερβίας στηρίζει αριστούχους μαθητές

Την έμπρακτη στήριξη του σε αριστούχους μαθητές στην Κροατία δείχνει ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος ο οποίος με προσωπικά του έξοδα προχώρησε στην εξασφάλιση δέκα υποτροφιών.

Ο Μακαριώτατος με την κίνηση αυτή στηρίζει μία από τις παλαιότερες σερβικές οργανώσεις στην Κροατία, τη Σερβική Ένωση Επιχειρήσεων Privrednik από το Ζάγκρεμπ, η οποία το προηγούμενο σχολικό – ακαδημαϊκό έτος απένειμε υποτροφίες σε συνολικά 80 αριστούχους μαθητές από όλη την Κροατία, που προέρχονταν κυρίως από οικονομικά ευάλωτες περιοχές της χώρας.

Φέτος, προκειμένου να συγκεντρωθούν κεφάλαια για τις υποτροφίες, το Privrednik ξεκίνησε δημόσια εκστρατεία με το σύνθημα “Υποστήριξη για τη νεολαία”. Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Προκαθημένου της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας ο οποίος έσπευσε αμέσως να στηρίξει τη προσπάθεια. “Με μεγάλη υπερηφάνεια και ευγνωμοσύνη, επισημαίνουμε ότι η πρώτη «υποστήριξη για τους νέους” ήρθε από τον Πατριάρχη Πορφύριο ο οποίος σε αυτό το ακαδημαϊκό έτος θα χρηματοδοτήσει δέκα υποτροφίες για αριστούχους μαθητές”, αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της Ένωσης.

Δεν είναι πρώτη φορά που ο Μακαριώτατος προβαίνει σε μια τέτοια ενέργεια καθώς και ως Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας στήριζε τις προσπάθειες της Ένωσης.

Φωτογραφία αρχείου: spc.rc

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων