13/06/2022 14/06/2022 Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Βελιγραδίου, ο οποίος λειτουργεί ως Μετόχι του Πατριαρχείου Μόσχας, μετέβη την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022 ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος, όπου προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας επί τη εορτή του Αγίου Πνεύματος. Με τον Μακαριώτατο συλλειτούργησαν ο Προϊστάμενος του Μετοχίου Πρωθιερέας Βιτάλιος Ταράσγιεφ και κληρικοί των Πατριαρχείων Σερβίας και...
13 Ιουνίου, 2022 - 16:58
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2022 - 23:55

Ο Πατριάρχης Σερβίας στο πανηγυρίζον Μετόχι του Πατριαρχείου Μόσχας

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Σερβίας στο πανηγυρίζον Μετόχι του Πατριαρχείου Μόσχας

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Βελιγραδίου, ο οποίος λειτουργεί ως Μετόχι του Πατριαρχείου Μόσχας, μετέβη την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022 ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος, όπου προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας επί τη εορτή του Αγίου Πνεύματος.

Με τον Μακαριώτατο συλλειτούργησαν ο Προϊστάμενος του Μετοχίου Πρωθιερέας Βιτάλιος Ταράσγιεφ και κληρικοί των Πατριαρχείων Σερβίας και Μόσχας, παρουσία πλήθους πιστών.

Στο κήρυγμα του ο Μακαριώτατος εξέφρασε αρχικά την χαρά του για το γεγονός ότι για περισσότερα από εκατό χρόνια οι Ρώσοι Ορθόδοξοι πιστοί εκκλησιάζονται και προσεύχονται στο ναό αυτό όχι μόνο για τον εαυτό τους αλλά και για τη σωτηρία όλου του κόσμου.

Στη συνέχεια, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η γλώσσα των Αποστόλων ήταν η γλώσσα του Χριστού, του Αγίου Πνεύματος και της εν Χριστώ αγάπης. Πρόσθεσε δε, ότι αυτό είναι ένα μήνυμα για εμάς, επισημαίνoντας ότι μπορούμε να μιλάμε για τις υψηλότερες αξίες, για τον Θεό και τον Χριστό, αλλά αν δεν έχουμε αποφασίσει δια παντός ότι θέλουμε να ζήσουμε εν Χριστώ, τα λόγια μας θα είναι άδεια.

«Αν έχουμε πάρει τον Χριστό ως μέτρο και κριτήριο, την Εκκλησία ως μέτρο και κριτήριο, αν η Εκκλησία καθορίζει τις σκέψεις μας, τη συμπεριφορά μας, τις σκέψεις μας, τα λόγια μας, τότε ακόμα και όταν είμαστε αδύναμοι, όταν αμαρτήσουμε και πέφτουμε, θα είμαστε μάρτυρες, διότι έχουμε αποφασίσει μέσα στις καρδιές μας ότι θέλουμε να ακολουθήσουμε τον Χριστό και την Εκκλησία, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι είμαστε αδύναμοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Σερβίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων