24/07/2022 24/07/2022 Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος επισκέφθηκε στο Ζάγκρεμπ τους 14 αποφοίτους του Σερβικού Ορθόδοξου Γενικού Λυκείου «Καταρίνα Καντακουζηνή Μπράνκοβιτς». Της Σβετλάνα Λεβίτσκι «Οι 14 απόφοιτοι Λυκείου μας (9 αγόρια και 5 κορίτσια) πέρασαν με επιτυχία τις κρατικές εξετάσεις και απέκτησαν το δικαίωμα εγγραφής στις επιθυμητές σχολές», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Μακαριώτατος....
24 Ιουλίου, 2022 - 9:16
Τελευταία ενημέρωση: 24/07/2022 - 9:23

Ο Πατριάρχης Σερβίας στο Ορθόδοξο Γενικό Λύκειο στο Ζάγκρεμπ

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Σερβίας στο Ορθόδοξο Γενικό Λύκειο στο Ζάγκρεμπ

Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος επισκέφθηκε στο Ζάγκρεμπ τους 14 αποφοίτους του Σερβικού Ορθόδοξου Γενικού Λυκείου «Καταρίνα Καντακουζηνή Μπράνκοβιτς».

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

«Οι 14 απόφοιτοι Λυκείου μας (9 αγόρια και 5 κορίτσια) πέρασαν με επιτυχία τις κρατικές εξετάσεις και απέκτησαν το δικαίωμα εγγραφής στις επιθυμητές σχολές», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Μακαριώτατος.

Φέτος, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχαν οι σπουδές των οικονομικών και γεωπονικών αλλά και μοριακής βιολογίας, ψυχολογίας, δασολογίας, ιστορίας και γεωγραφίας, νομικής και κατασκευών.

Το Σερβικό Ορθόδοξο Γενικό Λύκειο στο Ζάγκρεμπ άνοιξε το 2005. Την ερχόμενη σχολική χρονιά 2022/2023 αναμένεται να φοιτήσουν 90 μαθητές.

Στο Λύκειο φοιτούν μαθητές από την Κροατία, αλλά και από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Σερβία, τη Ρωσία, την Ουκρανία και τις ΗΠΑ.

«Η ευλογία του Θεού να είναι με όλους τους αποφοίτους και τους παρευρισκόμενους», κατέληξε ο Μακαριώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων