14/08/2020 14/08/2020 Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την ανακαίνιση των προσόψεων του Καθεδρικού Ναού και του ιστορικού Πατριαρχικού Παλατιού στο Σρέμσκι Κάρλοβτσι στη Σερβία.  Ο Πατριάρχης Σερβίας, συνοδευόμενος από τους αρμόδιους κυβερνητικούς αξιωματούχους επισκέφθηκε την πόλη, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία του έργου στα δύο αυτά πολύ σημαντικά μνημεία της Ορθοδοξία στη χώρα. Ο Μακαριώτατος...
14 Αυγούστου, 2020 - 9:08
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2020 - 8:10

Ο Πατριάρχης Σερβίας στο Σρέμσκι Κάρλοβτσι

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Σερβίας στο Σρέμσκι Κάρλοβτσι

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την ανακαίνιση των προσόψεων του Καθεδρικού Ναού και του ιστορικού Πατριαρχικού Παλατιού στο Σρέμσκι Κάρλοβτσι στη Σερβία.  Ο Πατριάρχης Σερβίας, συνοδευόμενος από τους αρμόδιους κυβερνητικούς αξιωματούχους επισκέφθηκε την πόλη, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία του έργου στα δύο αυτά πολύ σημαντικά μνημεία της Ορθοδοξία στη χώρα. Ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε επίσης την Ιερατική Σχολή του Αγίου Αρσενίου.

Λόγω της ιστορικότητάς του, το πατριαρχικό παλάτι του Σρέμσκι Κάρλοβτσι περιλαμβάνεται στον κατάλογο των πολιτισμικών μνημείων εξαιρετικής σημασίας της Δημοκρατίας της Σερβίας.
Το παλάτι ανεγέρθηκε μεταξύ του 1892 και του 1895, βάση σχεδίου του, καταγόμενου από το Βελιγράδι, αρχιτέκτονα Βλατιμίρ Νίκολιτς.
Το πατριαρχικό παλάτι φιλοξενεί εικόνες και εικονοστάσια, τα οποία ανήκουν στην Επαρχία της Συρμίας. Φιλοξενεί, επίσης, πορτραίτα Ιεραρχών, χειρόγραφα, καθώς και σπάνια βιβλία.

Η ιερατική σχολή του Αγίου Αρσενίου χτίστηκε το 1794. Η σχολή έκλεισε το 1914 και μετά το τέλος του Α΄Π.Π. επαναλειτούργησε στο Βελιγράδι. Σήμερα στο κτίριο φιλοξενείται το τμήμα των αρχείων της σερβικής ακαδημίας των επιστήμων και των τεχνών.

Τέλος, ο Καθεδρικός ναός του Αγίου Νικολάου χτίστηκε το 1762 και αποτελεί ένα από τα καλύτερα δείγματα αρχιτεκτονικής του 18ου αιώνα για όλη τη Σερβία. Εντυπωσιακές είναι και οι τοιχογραφίες του ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων