20/06/2022 20/06/2022 Στους πανηγυρικούς εορτασμούς για τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Επισκοπής Μπίχατς και Πέτροβατς συμμετείχε τοπ περασμένο διήμερο ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.  Επίκεντρο των εορτασμών ήταν η Ιερά Μονή Γκλόγκοβατς όπου χθες τελέστηκε Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο με τη συμμετοχή Επισκόπων της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας. Στο κήρυγμά του ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος...
20 Ιουνίου, 2022 - 10:31
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2022 - 11:00

Ο Πατριάρχης Σερβίας στους εορτασμούς για τα 30 χρόνια της Επισκοπής Μπίχατς

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Σερβίας στους εορτασμούς για τα 30 χρόνια της Επισκοπής Μπίχατς

Στους πανηγυρικούς εορτασμούς για τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Επισκοπής Μπίχατς και Πέτροβατς συμμετείχε τοπ περασμένο διήμερο ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. 

Επίκεντρο των εορτασμών ήταν η Ιερά Μονή Γκλόγκοβατς όπου χθες τελέστηκε Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο με τη συμμετοχή Επισκόπων της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Στο κήρυγμά του ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος σημείωσε ότι “μόνο όταν είμαστε κοινότητα, όταν συγκεντρωνόμαστε και βρίσκουμε στον Χριστό, στην Εκκλησία Του το πραγματικό νόημα της συνάθροισης, τότε είμαστε αληθινά ένας οργανισμός, μια ψυχή, ένα σώμα, σκεφτόμαστε με τον ίδιος τρόπο, λέμε το ίδιο πράγμα, γιατί τότε ο Χριστός ζει μέσα μας….. Αυτό που μας μαζεύει και μας μαζεύει εν Χριστώ και για αιώνες εδώ σε αυτό το ιερό είναι η Ορθόδοξη πίστη”.

“Η άποψή μας για τον κόσμο, που είναι η θέαση μέσω του Ευαγγελίου και μέσω του Χριστού, πρέπει να είναι η βάση της ζωής μας. Δεν θα είναι απλώς μια θέα, αλλά θα είναι ζωή – ζωή εν Χριστώ, ζωή με πίστη, ζωή στην Ορθοδοξία, και τότε αυτή η ζωή θα είναι μια μαρτυρία και το καλύτερο δυνατό κάλεσμα, ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από τη χριστιανική πίστη”, τόνισε και συμπλήρωσε: “Όταν ο άνθρωπος ζει με το Ευαγγέλιο, είναι ελεύθερος μέσα του, γεμίζει χαρά, νοιάζεται για τον άλλον”.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Μπίχατς και Πέτροβατς κ. Σέργιος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη και πρόσθεσε ότι “είναι δύσκολο να πούμε με λόγια τι θέλει να πει η καρδιά μας, τι νιώθει η ψυχή μας και τι προστάζει η αιωνόβια μνήμη μας, αλλά ένα είναι σίγουρο, ότι με την άφιξη του Σέρβου Πατριάρχη έχουμε μια μοναδική γιορτή, μια απερίγραπτη χαρά και ανέκφραστη ευτυχία. Είναι μια μέρα που ζούμε, μια μέρα που θα θυμόμαστε και θα ξαναδιηγούμαστε σε όσους δεν έχουν έρθει ακόμη σε αυτόν τον υπέροχο και τρομερό κόσμο”.

Πληροφορίες – φωτογραφίες: tvhram.rs

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων