04/07/2022 04/07/2022 Την εις διάκονον χειροτονία του Επίκουρου Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου, κ. Ντράγκαν Καράν, τέλεσε χθες στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.  Του Νικόλαου Ζαΐμη  Ο Μακαριώτατοε συλλειτούργησε με τους Επισκόπους Βαλιέβο κ. Ησύχιο, Ραμεσιάνας κ. Στέφανο και πρώην Καναδά κ. Γεώργιο. Κατά τη διάρκεια της...
04 Ιουλίου, 2022 - 9:19
Τελευταία ενημέρωση: 04/07/2022 - 12:01

Ο Πατριάρχης Σερβίας χειροτόνησε διάκονο Καθηγητή Πανεπιστημίου

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Σερβίας χειροτόνησε διάκονο Καθηγητή Πανεπιστημίου

Την εις διάκονον χειροτονία του Επίκουρου Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου, κ. Ντράγκαν Καράν, τέλεσε χθες στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. 

Του Νικόλαου Ζαΐμη 

Ο Μακαριώτατοε συλλειτούργησε με τους Επισκόπους Βαλιέβο κ. Ησύχιο, Ραμεσιάνας κ. Στέφανο και πρώην Καναδά κ. Γεώργιο. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος χειροτόνησε στον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης τον Δρ. Ντράγκαν Καράν.

Ο νέος διάκονος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας τυγχάνει ελληνομαθής καθώς έχει αποκτήσει και τους τρεις πανεπιστημιακούς τίτλους (πτυχίο, μεταπτυχιακό και διδακτορικό), από τη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.  Ο Dragan Karan γεννήθηκε στις 30 Μαΐου 1977 στη Slavonska Požega της Δημοκρατίας της Κροατίας. Αποφοίτησε από την Θεολογική Σχολή Αθηνών το 2000. Στην ίδια σχολή απέκτησε το μεταπτυχιακό του το 2004 και το διδακτορικό του το 2014. Το πεδίο επιστημονικής έρευνας του είναι η ποιμαντική θεολογία, η πατερική και η ποιμαντική ψυχολογία. Από το 2007 ήταν βοηθός στο Τμήμα Ποιμαντικής Θεολογίας της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου και το 2014 έλαβε τη θέση του επίκουρου καθηγητή στο ίδιο τμήμα.

“Ο Χριστός είναι το φως”

Στο κήρυγμά του ο Πατριάρχης Σερβίας ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή από Επί του Όρους Ομιλία από το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο. Μεταξύ άλλων, σημείωσε:

“Η Επί του Όρους Ομιλία στην πραγματικότητα αποκαλύπτει την εσωτερική φύση του καθενός μας” και πρόσθεσε σε άλλο σημείο: “προσευχόμαστε με ταπείνωση και μετάνοια για όλο τον κόσμο, για όλους τους ανθρώπους, να ακολουθήσουν όλοι τον δρόμο του καθαρισμού των οφθαλμών και της καρδιάς τους, γιατί τότε όλα τα άλλα θα είναι καθαρά μέσα μας. Ακόμα κι αν είμαστε αδύναμοι και κάνουμε λάθη, πάντα θα σηκωνόμαστε και θα ξέρουμε πού είναι το φως, θα ξέρουμε ότι είναι ο Χριστός, ο Κύριός μας, ο Σωτήρας μας”.

Φωτογραφίες: spc.rs

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων