27/06/2020 27/06/2020 Τον Πρέσβη της Γερμανίας στο Μαυροβούνιο κ. Ρόμπερτ Βέμπερ υποδέχτηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαυροβούνιου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020. Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τον Γερμανό διπλωμάτη για την ιστορία της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο και για τις σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους κατά την διάρκεια του 19ου και...
27 Ιουνίου, 2020 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 27/06/2020 - 19:15

Ο Πρέσβης της Γερμανίας στον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου

Διαδώστε:
Ο Πρέσβης της Γερμανίας στον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου

Τον Πρέσβη της Γερμανίας στο Μαυροβούνιο κ. Ρόμπερτ Βέμπερ υποδέχτηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαυροβούνιου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τον Γερμανό διπλωμάτη για την ιστορία της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο και για τις σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους κατά την διάρκεια του 19ου και 20ου αιώνα.

Επίσης, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα θέματα που βρίσκονται στο προσκήνιο της επικαιρότητας στο Μαυροβούνιο, όπως οι τωρινές σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους καθώς και ο αμφιλεγόμενος Νόμος για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες.

Ο κ. Βέμπερ υπογράμμισε ότι η Γερμανία, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν επηρεάζει τον τρόπο και το μοντέλο με τον οποίο τα κράτη-μέλη και οι υποψήφιες χώρες εντάσσουν σε νόμο τις σχέσεις τους με τις Εκκλησίες και τις θρησκευτικές κοινότητες, αλλά πρόσθεσε ότι μία από τις βασικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η διασφάλιση θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών, όπως η θρησκευτική ελευθερία.

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε ότι είναι απαραίτητο να βρεθεί λύση στην κρίση μέσω του δημοκρατικού διαλόγου και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι αυτό θα επιτευχθεί στο Μαυροβούνιο.

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων