16/04/2022 16/04/2022 Tον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Σερβία, Δημήτριο Α. Θεοφυλάκτου, συνάντησε χθες, 15 Απριλίου, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος στο Πατριαρχικό Μέγαρο του Βελιγραδίου. Η συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε φιλική ατμόσφαιρα, αφορούσε τις τρέχουσες εξελίξεις και τα γεγονότα στα ανατολικά της ευρωπαϊκής ηπείρου. Οι συνομιλητές εξέφρασαν -αμοιβαίως- μεγάλη επιθυμία και ανάγκη για προσευχή,...
16 Απριλίου, 2022 - 9:55
Τελευταία ενημέρωση: 16/04/2022 - 9:58

O Πρέσβης της Κύπρου κι ο Πρέσβης του Καζακστάν στον Πατριάρχη Πορφύριο

Διαδώστε:
O Πρέσβης της Κύπρου κι ο Πρέσβης του Καζακστάν στον Πατριάρχη Πορφύριο

Tον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Σερβία, Δημήτριο Α. Θεοφυλάκτου, συνάντησε χθες, 15 Απριλίου, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος στο Πατριαρχικό Μέγαρο του Βελιγραδίου.

Η συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε φιλική ατμόσφαιρα, αφορούσε τις τρέχουσες εξελίξεις και τα γεγονότα στα ανατολικά της ευρωπαϊκής ηπείρου. Οι συνομιλητές εξέφρασαν -αμοιβαίως- μεγάλη επιθυμία και ανάγκη για προσευχή, με την ελπίδα για γρήγορο τερματισμό της σύγκρουσης και έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων, ώστε να ξεπεραστούν με αυτό τον τρόπο όλες οι διαφωνίες.

Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαρτσάν κ. Σάββας.

Την ίδια μέρα, τον Πατριάρχη Σερβίας επισκέφθηκε και ο Πρέσβης του Καζακστάν στη χώρα, Μαντί Αταμκούλοβ, ο οποίος σε μια θερμή και εγκάρδια συνομιλία, μετέφερε στον Μακαριώτατο τους χαιρετισμούς του Προέδρου του Καζακστάν, Τοκάγιεφ, και τον προσκάλεσε να συμμετάσχει στο Έβδομο Φόρουμ Ηγετών Παγκοσμίων και Παραδοσιακών Θρησκειών στο Νουρ-Σουλτάν, το οποίο θα καλύψει θέματα όπως οι συνέπειες της επιδημίας του κορωνοϊού, τα τρέχοντα γεγονότα στον κόσμο και άλλα. Ο Πατριάρχης τόνισε τη σημασία αυτής της συγκέντρωσης, γιατί στέλνει ένα βαθύ μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

Οι προσκεκλημένοι (ο Πρέσβης συνοδευόταν από τους γραμματείς του) ευχήθηκαν στον Μακαριώτατο «Καλή Ανάσταση», με την επιθυμία ο κόσμος να υποδεχθεί το Πάσχα με ειρήνη και υγεία.

Ο Πατριάρχης ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους για την επίσκεψη, τονίζοντας τον ρόλο του διαλόγου στην υπέρβαση των κρίσεων και των αντιξοοτήτων που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος, αλλά και τον θετικό ρόλο του Καζακστάν.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων