21/04/2021 21/04/2021 Εγκάρδια συνομιλία είχαν ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος με τον Πρέσβη της Λευκορωσίας στη Σερβία, Βαλέρι Μπρίλοβ, στην οποία τονίστηκε η σημασία της διατήρησης της αδελφικής σχέσης μεταξύ των Σέρβων και των Λευκορώσων, που πάντα διακρινόταν από κατανόηση, σεβασμό και αλληλεγγύη. Ο προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας διαβεβαίωσε τον Πρέσβη της Λευκορωσίας, ότι ο σερβικός...
21 Απριλίου, 2021 - 16:28
Τελευταία ενημέρωση: 21/04/2021 - 16:29

Ο Πρέσβης της Λευκορωσίας στον Πατριάρχη Σερβίας

Διαδώστε:
Ο Πρέσβης της Λευκορωσίας στον Πατριάρχη Σερβίας

Εγκάρδια συνομιλία είχαν ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος με τον Πρέσβη της Λευκορωσίας στη Σερβία, Βαλέρι Μπρίλοβ, στην οποία τονίστηκε η σημασία της διατήρησης της αδελφικής σχέσης μεταξύ των Σέρβων και των Λευκορώσων, που πάντα διακρινόταν από κατανόηση, σεβασμό και αλληλεγγύη.

Ο προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας διαβεβαίωσε τον Πρέσβη της Λευκορωσίας, ότι ο σερβικός λαός θα θυμάται πάντα την υποστήριξη της Λευκορωσίας, που προβλέπεται στις πιο δύσκολες στιγμές.

Ο Πρέσβης τόνισε ότι είναι χαρούμενος που η σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει μεγάλη αγάπη για την χώρα του, ότι αναμένει να καλλιεργηθεί αυτή η αγάπη περαιτέρω, ενώ σημείωσε ότι η σερβική εκκλησία είναι σταθερά προσηλωμένη στην ανάπτυξη και την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Λευκορωσίας-Σερβίας σε όλα τα επίπεδα.

Η συνάντηση του Πατριάρχη Σερβίας με τον επικεφαλής της Αποστολής του ΟΑΣΕ

Στο μεταξύ, στις 19 Απριλίου 2021, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος υποδέχθηκε στην έδρα του Πατριαρχείου στο Βελιγράδι τον επικεφαλής της Αποστολής του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) στη Δημοκρατία της Σερβίας, Γιαν Μπράτου. Ο Μακαριώτατος τόνισε τη σημασία του διαθρησκευτικού διαλόγου ως τρόπου επίτευξης και διατήρησης της ειρηνικής και αρμονικής συνύπαρξης, τονίζοντας ότι η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι πάντα έτοιμη να μιλήσει για την επίλυση προβλημάτων, που αποτελούν εμπόδιο στην ειρήνη και τη συνεργασία στην περιοχή.

Ο Πατριάρχης Πορφύριος επεσήμανε ότι εκτιμά ιδιαίτερα τις προσπάθειες του Επίσκοπου Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιου και των περιφερειακών κληρικών και μοναχών, τις οποίες ορισμένα άτομα και οργανώσεις προσπάθησαν να κατηγορήσουν ψευδώς και άδικα με μια προφανή επιθυμία να προκαλέσουν αναταραχές και να θέσουν σε κίνδυνο την επιβίωση του μοναχισμού στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αποστολής του ΟΑΣΕ είπε στον Μακαριώτατο ότι σέβεται τις προσπάθειες του για την οικοδόμηση της ειρήνης και της σταθερότητας και ότι θεωρεί ότι μπορεί να αναμένει την πλήρη υποστήριξή του, επειδή μία από τις προτεραιότητές του είναι να βοηθήσει στην ανάπτυξη της θρησκευτικής ανοχής στην κοινωνία.

Στην υποδοχή παραβρέθηκε ο επικεφαλής Πολιτικής και Συντονισμού της αποστολής του ΟΑΣΕ στη Δημοκρατία της Σερβίας, Τζιοβάνι Γκαμπάσι και ο επικεφαλής της Συνόδου του Πατριαρχείου Σερβίας, διάκονος Δρ Αλεξάνταρ Πρασέβιτς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων