02/05/2021 02/05/2021 Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Αναστάσιμες ευχές προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο, τους κληρικούς, μοναχούς και Ορθοδόξους πιστούς της Σερβίας απέστειλε ο Πρόεδρος της χώρας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς. “Η αιώνια χαρά της Αναστάσεως εύχομαι να αποτελεί πάντα πηγή έμπνευσης για να δίνουμε τις σωστές απαντήσεις σε κάθε μορφή πρόκλησης και δυσκολίας πως είμαστε άξιοι απόγονοι του...
02 Μαΐου, 2021 - 8:51
Τελευταία ενημέρωση: 02/05/2021 - 10:34

Ο Πρόεδρος ευχήθηκε στον Πατριάρχη Σερβίας για το Πάσχα

Διαδώστε:
Ο Πρόεδρος ευχήθηκε στον Πατριάρχη Σερβίας για το Πάσχα

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Αναστάσιμες ευχές προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο, τους κληρικούς, μοναχούς και Ορθοδόξους πιστούς της Σερβίας απέστειλε ο Πρόεδρος της χώρας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

“Η αιώνια χαρά της Αναστάσεως εύχομαι να αποτελεί πάντα πηγή έμπνευσης για να δίνουμε τις σωστές απαντήσεις σε κάθε μορφή πρόκλησης και δυσκολίας πως είμαστε άξιοι απόγονοι του Αγίου Σάββα Νεμάνια και όλων των Αγίων του σερβικού λαού. Το Πάσχα να είναι για εμάς μια συνεχή έμπνευση έτσι ώστε να εργαστούμε ολόψυχα και αφοσιωμένα για το καλό και την ανάπτυξη της Δημοκρατίας της Σερβίας, της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του σερβικού λαού”, αναφέρει ο κ. Βούτσιτς.

Χθες, ο Μακαριώτατος τέλεσε την ακολουθία της Αναστάσεως και τη Θεία Λειτουργία στο Ναό του Αγίου Σάββατο στο Βελιγράδι.

Πατριαρχείο Σερβίας: Να μην κάνουμε την Ανάσταση έθιμο

«Η ουσία της χαράς του Πάσχα είναι ο ίδιος ο Αναστημένος Κύριος» τονίζουν στο Πασχάλιο μήνυμά τους ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Σερβίας.
Υπενθυμίζοντας το νόημα της εορτής αναφέρουν πως η Ανάσταση του Ιησού είναι το μεγαλύτερο γεγονός στην ιστορία του ορατού και αοράτου κόσμου. «Η Ανάσταση είναι μια νέα δημιουργία και αναγέννηση για τον άνθρωπο».

Παράλληλα, καλούν τους πιστούς να βιώσουν το μυστήριο της Αναστάσεως και να μην αφήσουν αυτό να γίνει ένα απλό έθιμο. «Το πιο σημαντικό πράγμα, αδελφοί και αδελφές, είναι να γνωρίζουμε το βάθος και το ύψος του μυστηρίου της Ανάστασης, να πιστέψουμε σε αυτό και να σωθούμε από αυτό. Ας μην αφήσουμε την εορτή της Αναστάσεως του Χριστού να γίνει μια εορτή εθίμων, όπως συχνά ακούμε, αλλά να είναι μια γιορτή νέας ζωής, νέας ελπίδας. Μια τέτοια εορτή είναι η Ανάσταση στην οποία μας καλεί να εορτάσουμε η Εκκλησία μας».

Τέλος στέλνουν μήνυμα ελπίδας σε όλους τους πιστούς του Πατριαρχείου ιδιαίτερα στο Μαυροβούνιο, τη Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο. «Σήμερα, θυμόμαστε ιδιαίτερα στη προσευχή μας τους αδελφούς και τις αδελφές μας που υποφέρουν στο Κοσσυφοπέδιο και τη Μετόχια. Τους χαιρετίζουμε ιδιαίτερα και τους ενθαρρύνουμε να είναι σταθεροί στην πίστη, στηριζόμενοι στην ελπίδα και την αγάπη. Ο σταυρωμένος και Αναστημένος Χριστός ο Κύριος είναι μαζί σας, αγαπητά πνευματικά μας παιδιά, του Κοσσυφοπεδίου και της Μετόχια».

Φωτογραφία αρχείο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων