26/01/2024 26/01/2024 Επίσκεψη στη γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος στο χωριό Λέπτσινατς του Δήμου Βράνιε πραγματοποίησε την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024 ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος μαζί με τη συνοδεία του έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Πανιερώτατο Επίσκοπο Βρανίων κ. Παχώμιο και την αδελφότητα της Μονής. Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr   Ο Πανιερώτατος...
26 Ιανουαρίου, 2024 - 21:27
Τελευταία ενημέρωση: 26/01/2024 - 21:33

Ο Πρόεδρος της Σερβίας στη Μονή Αγίου Παντελεήμονος στο Λέπτσινατς

Διαδώστε:
Ο Πρόεδρος της Σερβίας στη Μονή Αγίου Παντελεήμονος στο Λέπτσινατς

Επίσκεψη στη γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος στο χωριό Λέπτσινατς του Δήμου Βράνιε πραγματοποίησε την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024 ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος μαζί με τη συνοδεία του έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Πανιερώτατο Επίσκοπο Βρανίων κ. Παχώμιο και την αδελφότητα της Μονής.

  • Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

 

Ο Πανιερώτατος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Βούτσιτς για τη συνδρομή του στην αποκατάσταση και στη συντήρηση προσκυνημάτων στην Ιερά Επισκοπή Βρανίων και ιδιαίτερα της Ιεράς Μονής του Αγίου Προχόρου Πτσίνισκι. Επίσης τον ευχαρίστησε για την απόφαση του να επισκεφθεί την Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονος, καθώς πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό προσκύνημα και κέντρο διατήρησης της θρησκευτικής και εθνικής ταυτότητας του Σερβικού λαού στην περιοχή κατά τα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Βούτσιτς ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή και τόνισε τον σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζουν τα ιερά προσκυνήματα, όπως η Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονος, στη διατήρηση της πίστης και της παράδοσης για τις επόμενες γενιές.

Επίσης ανακοίνωσε ότι τα επόμενα χρόνια θα επισκεφθεί ακόμη περισσότερα μοναστήρια στη Σερβία και αναφέρθηκε στην προσπάθεια δημιουργίας ενός προγράμματος ανάπτυξης θρησκευτικού τουρισμού.

«Είπα στον εαυτό μου ότι τα επόμενα χρόνια θα προσπαθήσω να επισκεφτώ τουλάχιστον το 80 τοις εκατό των ιερών προσκυνημάτων μας στη Σερβία για να προσφέρω υποστήριξη», επισήμανε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της ξενάγησης του στο μοναστήρι.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων