13/03/2023 14/03/2023 Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς επισκέφθηκε την περιοχή Πτσίνια στα νότια της χώρας το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023. Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Βούτσιτς μετέβη στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Μρτβίτσα του Δήμου Βλάντιτσιν Χαν όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πανιερώτατο Επίσκοπο Βρανίων κ. Παχώμιο και τη μοναχή Παρασκευή....
13 Μαρτίου, 2023 - 19:05
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2023 - 2:36

Ο Πρόεδρος της Σερβίας στην Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Μρτβίτσα

Διαδώστε:
Ο Πρόεδρος της Σερβίας στην Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Μρτβίτσα

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς επισκέφθηκε την περιοχή Πτσίνια στα νότια της χώρας το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Βούτσιτς μετέβη στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Μρτβίτσα του Δήμου Βλάντιτσιν Χαν όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πανιερώτατο Επίσκοπο Βρανίων κ. Παχώμιο και τη μοναχή Παρασκευή.

Ακολούθησε ξενάγηση του Προέδρου Βούτσιτς και των μελών της συνοδείας του στη Μονή από τον Επίσκοπο κ. Παχώμιο, ο οποίος τους ενημέρωσε για την ιστορία της Μονής, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η επίσκεψη του Προέδρου Βούτσιτς είναι η πρώτη επίσκεψη Προέδρου κράτους σε αυτό το προσκύνημα από την ίδρυση του.

Ακόμη κατά τη διάρκεια της συνομιλίας των δύο πλευρών τονίστηκε η σημασία της συνεργασίας μεταξύ Εκκλησίας και Κράτους, ενώ ο Επίσκοπος κ. Παχώμιος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Βούτσιτς για τη μεγάλη στήριξη που παρέχει η Δημοκρατία της Σερβίας στα προσκυνήματα της Ιεράς Επισκοπής Βρανίων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων