23/01/2021 23/01/2021 Ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς, επιβεβαίωσε ότι θα υπογράψει τον νόμο για τις θρησκευτικές ελευθερίες όπως αυτός τροποποιήθηκε από το κοινοβούλιο της χώρας. Ο Μαυροβούνιος πρόεδρος τόνισε πως είναι υποχρεωμένος από το σύνταγμα της χώρας να προβεί σε αυτή την ενέργεια.   Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες, για δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα, το...
23 Ιανουαρίου, 2021 - 10:33
Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2021 - 11:26

Ο Τζουγκάνοβιτς θα υπογράψει το νέο θρησκευτικό νόμο

Διαδώστε:
Ο Τζουγκάνοβιτς θα υπογράψει το νέο θρησκευτικό νόμο

Ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς, επιβεβαίωσε ότι θα υπογράψει τον νόμο για τις θρησκευτικές ελευθερίες όπως αυτός τροποποιήθηκε από το κοινοβούλιο της χώρας. Ο Μαυροβούνιος πρόεδρος τόνισε πως είναι υποχρεωμένος από το σύνταγμα της χώρας να προβεί σε αυτή την ενέργεια.  

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες, για δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα, το κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου ενέκρινε τις αλλαγές στον αμφιλεγόμενο νόμο για τις θρησκευτικές ελευθερίες, που είχε προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση και διαμαρτυρίες στη χώρα τον τελευταίο χρόνο. Τις τροποποιήσεις του νόμου υπερψήφισαν οι 41 από τους συνολικά 81 βουλευτές, με την αντιπολίτευση να απουσιάζει για μία ακόμα φορά από την ψηφοφορία. Οι τροπολογίες καταργούν διατάξεις με τις οποίες περνούσαν στον έλεγχο του κράτους ιερά ορθόδοξα μνημεία και προσκυνήματα.

«Το Σύνταγμα είναι ξεκάθαρο. Δεν αφήνει περιθώρια για διαφορετικές ερμηνείες, ούτε για διαφορετική συμπεριφορά του προέδρου του κράτους, εάν θέλει να συμμορφωθεί με το Σύνταγμα», δήλωσε ο κ. Τζουκάνοβιτς σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο MINA.

Ο μαυροβούνιος πρόεδρος, είχε αρνηθεί αρχικά να υπογράψει τις τροπολογίες επικαλούμενος «διαδικαστικούς λόγους». Πλέον σύμφωνα και με το Σύνταγμα, ο πρόεδρος δεν μπορεί να αρνηθεί να υπογράψει τη νομοθεσία μετά από δεύτερη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων