13/04/2024 16/04/2024 Ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιος συναντήθηκε, στις 12 Απριλίου 2024, στην Ιερά Μονή Γκρατσάνιτσα, με τον Πρόεδρο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και Υπουργό Εξωτερικών της Μάλτας, Ίαν Μποργκ, καθώς και τον επικεφαλής της αποστολής του ΟΑΣΕ στο Κοσσυφοπέδιο, Μάικλ Ντάβενπορτ. Μετά την ξενάγηση και τη...
13 Απριλίου, 2024 - 10:17
Τελευταία ενημέρωση: 16/04/2024 - 20:37

Ο Πρόεδρος του ΟΑΣΕ Ίαν Μποργκ στην Ιερά Μονή Γκρατσάνιτσα

Διαδώστε:
Ο Πρόεδρος του ΟΑΣΕ Ίαν Μποργκ στην Ιερά Μονή Γκρατσάνιτσα

Ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιος συναντήθηκε, στις 12 Απριλίου 2024, στην Ιερά Μονή Γκρατσάνιτσα, με τον Πρόεδρο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και Υπουργό Εξωτερικών της Μάλτας, Ίαν Μποργκ, καθώς και τον επικεφαλής της αποστολής του ΟΑΣΕ στο Κοσσυφοπέδιο, Μάικλ Ντάβενπορτ.

Μετά την ξενάγηση και τη γνωριμία με την ιστορία αυτού του μεσαιωνικού μοναστηριού, που τελεί υπό την προστασία της UNESCO, ακoυλούθησε δεξίωση στο αρχονταρίκι. «Ο Επίσκοπος κ. Θεοδόσιος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για τη συνεχή βοήθεια που παρέχει ο ΟΑΣΕ στην Επισκοπή, και τόνισε τη σημασία της για την Επισκοπή», ανακοίνωσε η Επισκοπή Ράσκας και Πριζρένης.

Ο Επίσκοπος κ. Θεοδόσιος υπογράμμισε ότι η προστασία της σερβικής ορθόδοξης κληρονομιάς είναι αδιαχώριστη από την προστασία του πιστού λαού μας, ο οποίος πρέπει να έχει μια αξιοπρεπή και ασφαλή ζωή.

Συζητήθηκαν ακόμη τα δικαιώματα του λαού στην περιοχή και η διατήρηση της πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ο κ. Μποργκ επεσήμανε ότι αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις  για τη βελτίωση της θρησκευτικής ελευθερίας και την ενίσχυση των δικαιωμάτων των θρησκευτικών λατρειών.

«Ο διαθρησκευτικός διάλογος είναι ο βασικός στόχος», είπε ο κ. Μποργκ, προσθέτοντας ότι είναι απαραίτητο να συνεχιστεί «η προώθηση του διαλόγου για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και ειρηνικής συνύπαρξης».

«Ο ρόλος των θρησκευτικών ηγετών στην προώθηση της ανεκτικότητας και της μη διάκρισης μεταξύ των κοινοτήτων είναι υψίστης σημασίας», τόνισε ο κ. Μποργκ.

Πηγή: mitropolija, eparhija-prizren.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων