01/03/2021 01/03/2021 Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αναστάσεως στην Ποντγκόριτσα εορτάστηκε ο Άγιος Συμεών ο Μυροβλήτης. Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητρόπολης Μαυροβουνίου, Πανιερώτατος Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος και ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Μπουένος Άιρες και Νοτίου – Κεντρικής Αμερικής κ. Κύριλλος με κληρικούς της Μητρόπολης. Στον Καθεδρικό Ναό εκκλησιάστηκε και ο...
01 Μαρτίου, 2021 - 16:05
Τελευταία ενημέρωση: 01/03/2021 - 16:14

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ: Ο Πρωθυπουργός τίμησε τον Άγιο Συμεών

Διαδώστε:
ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ: Ο Πρωθυπουργός τίμησε τον Άγιο Συμεών

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αναστάσεως στην Ποντγκόριτσα εορτάστηκε ο Άγιος Συμεών ο Μυροβλήτης. Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητρόπολης Μαυροβουνίου, Πανιερώτατος Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος και ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Μπουένος Άιρες και Νοτίου – Κεντρικής Αμερικής κ. Κύριλλος με κληρικούς της Μητρόπολης.

Στον Καθεδρικό Ναό εκκλησιάστηκε και ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Ζντράβκο Κριβοκάπιτς ο οποίος έκοψε και τον εόρτιο άρτο.

Ο Επίσκοπος Μπουένος Άιρες μίλησε στους πιστούς με αφορμή την Ευαγγελική περικοπή και την προπαρασκευαστική περίοδο πριν την Αγία Τεσσαρακοστή.

Ο Επίσκοπος Βουδίμλιε κ. Ιωαννίκιος μίλησε για τον Άγιο Συμεών τον Μυροβλήτη και τόνισε ότι έλαμψε σε αυτόν τον κόσμο με πολλές αρετές. Ο Θεός τον προίκισε με εξαιρετικές ικανότητες. Ήταν ένας σπουδαίος πολιτικός που ήταν πάντα έτοιμος να θυσιάσει τον εαυτό του για την πατρίδα του”.

Επισήμανε τον αγώνα του αγίου για την ενοποίηση των σερβικών εδαφών εκείνης της εποχής. Ο Επίσκοπος τόνισε επίσης ότι η πίστη του Αγίου Συμεών μπορεί να φανεί στα προνόμια του.

Παρακολουθήστε τα σχετικά βίντεο:

 

Δείτε φωτογραφίες: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων