04/12/2020 04/12/2020 Ο τοποτηρητής του Πατριαρχείου Σερβίας μετά την κοίμηση του Πατριάρχου Ειρηναίου, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας κ. Χρυσόστομος επισκέφτηκε τον Πατριαρχικό Ναό στην Πέγια του Κοσσυφοπεδίου.  H Πέγια ή Πετς ή Ιπέκιο, όπως εμφανίζεται η πόλη σε παλιότερες ελληνικές εκκλησιαστικές πηγές είναι πόλη του Κοσσυφοπεδίου, 70 χλμ δυτικά της πρωτεύουσας Πρίστινα και λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα...
04 Δεκεμβρίου, 2020 - 12:46
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2020 - 12:56

Ο τοποτηρητής του Πατριαρχείου Σερβίας στην Πέγια του Κοσσυφοπεδίου

Διαδώστε:
Ο τοποτηρητής του Πατριαρχείου Σερβίας στην Πέγια του Κοσσυφοπεδίου

Ο τοποτηρητής του Πατριαρχείου Σερβίας μετά την κοίμηση του Πατριάρχου Ειρηναίου, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας κ. Χρυσόστομος επισκέφτηκε τον Πατριαρχικό Ναό στην Πέγια του Κοσσυφοπεδίου. 

H Πέγια ή Πετς ή Ιπέκιο, όπως εμφανίζεται η πόλη σε παλιότερες ελληνικές εκκλησιαστικές πηγές είναι πόλη του Κοσσυφοπεδίου, 70 χλμ δυτικά της πρωτεύουσας Πρίστινα και λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα του Μαυροβουνίου. Είναι κτισμένη στους πρόποδες των Καταραμένων Ορέων και διασχίζεται από τον ποταμό Μπίστριτσα.

Δείτε φωτογραφίες: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων