22/11/2020 22/11/2020 Ο διάσημος ποιητής Μίροσλαβ Μαξίμοβιτς δεν γνώρισε ποτέ τον μακαριστό Πατριάρχη Ειρηναίο, αλλά τον θεωρούσε ως έναν πνευματικό πατέρα, που καταλάβαινε τη σχέση μεταξύ ποίησης και θρησκείας, μια σχέση βαθιά ριζωμένη στην ψυχή του σερβικού λαού. «Όταν έλαβα το βραβείο Γελένα Μπάλσιτς, με το οποίο με τίμησε η Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας και παρέλαβα από...
22 Νοεμβρίου, 2020 - 15:42
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2020 - 15:28

Ο βραβευμένος ποιητής Μαξίμοβιτς για τον μακαριστό Ειρηναίο

Διαδώστε:
Ο βραβευμένος ποιητής Μαξίμοβιτς για τον μακαριστό Ειρηναίο

Ο διάσημος ποιητής Μίροσλαβ Μαξίμοβιτς δεν γνώρισε ποτέ τον μακαριστό Πατριάρχη Ειρηναίο, αλλά τον θεωρούσε ως έναν πνευματικό πατέρα, που καταλάβαινε τη σχέση μεταξύ ποίησης και θρησκείας, μια σχέση βαθιά ριζωμένη στην ψυχή του σερβικού λαού.

«Όταν έλαβα το βραβείο Γελένα Μπάλσιτς, με το οποίο με τίμησε η Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας και παρέλαβα από τον μακαριστό Μητροπολίτη της Αμφιλόχιο, έμαθα ότι ο κυρός Ειρηναίος παρίστατο μέχρι πέρυσι στην τελετή. Αυτό μου έδειξε με συμβολικό τρόπο ότι καταλαβαίνει -και δεν το καταλαβαίνει ο καθένας- τη σχέση μεταξύ της ποίησης και της θρησκείας των ανθρώπων μας. Η ποίηση και η θρησκεία είναι συνυφασμένες σε έναν κόμπο, που βρίσκεται στην απαρχή της ιστορίας του λαού μας. Δεν τον παρατηρούν όλοι, αλλά είναι ενεργός από τα βάθη της ιστορίας», λέει ο διάσημος ποιητής σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα του Σπούτνικ.

«Εκείνος κατάλαβε ποια είναι τα βασικά θεμέλια και οι αξίες του σερβικού λαού και ποιες είναι οι παροδικές εκδηλώσεις των αδυναμιών μας», καταλήγει ο Μαξίμοβιτς.

Πηγή: sputnik

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων