14/01/2021 14/01/2021 Κουρά Μοναχού τελέσθηκε από τον Πανιερώτατο Επίσκοπο Μπουένος Άιρες και Νότιο-κεντρικής Αμερικής κ. Κύριλλο στην Ιερά Μονή Τσέτινιε στο Μαυροβούνιο, την ημέρα της Πρωτοχρονιάς για το Πατριαρχείο Σερβίας (1 Ιανουαρίου / 14 Ιανουαρίου).  Ο νέος μοναχός, κολομβιανός στην καταγωγή με το κοσμικό όνομα Rodrigo Juhum Truhil Theophilus, πήρε το όνομα Αμφιλόχιος προς τιμήν του Αγίου Αμφιλοχίου...
14 Ιανουαρίου, 2021 - 8:45
Τελευταία ενημέρωση: 14/01/2021 - 10:22

“Οι αληθινοί Χριστιανοί πρέπει να αγαπούν όλο τον κόσμο”

Διαδώστε:
“Οι αληθινοί Χριστιανοί πρέπει να αγαπούν όλο τον κόσμο”

Κουρά Μοναχού τελέσθηκε από τον Πανιερώτατο Επίσκοπο Μπουένος Άιρες και Νότιο-κεντρικής Αμερικής κ. Κύριλλο στην Ιερά Μονή Τσέτινιε στο Μαυροβούνιο, την ημέρα της Πρωτοχρονιάς για το Πατριαρχείο Σερβίας (1 Ιανουαρίου / 14 Ιανουαρίου).  Ο νέος μοναχός, κολομβιανός στην καταγωγή με το κοσμικό όνομα Rodrigo Juhum Truhil Theophilus, πήρε το όνομα Αμφιλόχιος προς τιμήν του Αγίου Αμφιλοχίου του Ικονίου. 

“Η επιλογή του ονόματος ήταν επιθυμία του αδελφού μας, πρώην Θεόφιλου, τώρα Αμφιλόχιου, επειδή όπως και για πολλούς από εμάς, ο μακαριστός Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κυρός Αμφιλόχιος ήταν πνευματικός του πατέρας και είχε το όνομα του Αγίου Αμφιλοχίου, Επισκόπου Ικονίου” σημείωσε ο Πανιερώτατος κ. Κύριλλος.

Στη συνέχεια ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο έργο του μακαριστού Μητροπολίτη στο νότιο ημισφαίριο που οδήγησε τον Κολομβιανό μέχρι το Τσέτινιε ενώ ευχήθηκε ο νέος μοναχός να τιμήσει το όνομα του Αγίου Αμφιλοχίου στην Κολομβία και να ζήσει μια ζωή χωρίς να ξεχνάει το βίο του Αγίου αλλά και αυτόν του πνευματικού του πατέρα μακαριστού Μητροπολίτου Αμφιλοχίου.

“Οι αληθινοί Χριστιανοί πρέπει να αγαπούν όλο τον κόσμο και όλους τους ανθρώπους. Δεν πρόκειται για κοσμικό γεγονός αλλά για την ενότητα στην Εκκλησία του Θεού” τόνισε ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Μπουένος Άιρες και Νοτιο-κεντρικής Αμερικής κ. Κύριλλος. 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων