10/05/2023 10/05/2023 Ο Επίσκοπος Σάμπατς κ. Ιερόθεος επισκέφθηκε την 27η Έκθεση Εικόνων στην Πινακοθήκη του Πολιτιστικού Κέντρου Σάμπατς. Η έκθεση περιλαμβάνει τριάντα πέντε έργα από τα οποία τα τριάντα ανήκουν σε συγγραφείς από τη Σερβία και τη Δημοκρατία της Σέρπσκα. «Οι εικόνες αντιπροσωπεύουν ένα είδος παραθύρων στην αιωνιότητα, από όπου μας φωτίζουν οι εικόνες του Κυρίου μας,...
10 Μαΐου, 2023 - 15:30
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2023 - 15:14

Οι εικόνες των Αγίων ως ένα παράθυρο στην αιωνιότητα – Ομιλία του Επισκόπου Σάμπατς για τις Ιερές Εικόνες

Διαδώστε:
Οι εικόνες των Αγίων ως ένα παράθυρο στην αιωνιότητα – Ομιλία του Επισκόπου Σάμπατς για τις Ιερές Εικόνες

Ο Επίσκοπος Σάμπατς κ. Ιερόθεος επισκέφθηκε την 27η Έκθεση Εικόνων στην Πινακοθήκη του Πολιτιστικού Κέντρου Σάμπατς. Η έκθεση περιλαμβάνει τριάντα πέντε έργα από τα οποία τα τριάντα ανήκουν σε συγγραφείς από τη Σερβία και τη Δημοκρατία της Σέρπσκα.

«Οι εικόνες αντιπροσωπεύουν ένα είδος παραθύρων στην αιωνιότητα, από όπου μας φωτίζουν οι εικόνες του Κυρίου μας, της Υπεραγίας Θεοτόκου και των αγίων. Παρατηρώντας τις εικόνες, που απεικονίζουν τους ανθρώπους που κατέκτησαν τα πάθη τους με την αρετή τους, την αμαρτία με την πίστη τους, ακόμη και τον ίδιο τον θάνατο, λαμβάνουμε ελπίδα, ειδικά σε αυτές τις (δύσκολες) στιγμές. Αυτές οι εικόνες μάς προσκαλούν να μιμηθούμε τους αγίους και να ακολουθήσουμε το δρόμο τους, ώστε το καλό να θριαμβεύσει και να νικήσει το κακό σε αυτόν τον κόσμο», είπε ο Επίσκοπος απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους.

Η έκθεση έκανε πρεμιέρα  στις 8 Μαΐου, και θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό έως τις 18 του  μηνός.

Αυτή η έκθεση διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Πινακοθήκη του Πολιτιστικού Κέντρου Σάμπατς όπου φιλοξενούνται έργα από διάφορους αγιογράφους. Έτσι αναδεικνύεται η σύγχρονη εικονογραφία η οποία είναι βαθιά ριζωμένη στη λειτουργική ζωή της εκκλησίας, στην πατερική παράδοση, που αποτελεί το θεμέλιο της συλλογικής καλλιτεχνικής μνήμης.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση ΕΔΩ

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από eparhijasabacka

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων