25/08/2020 25/08/2020 Στο θέμα των επικείμενων εκλογών αλλά και τις διώξεις που υφίσταται η Ορθοδοξία στο Μαυροβούνιο, αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλσσίας κ. Αμφιλόχιος, στην εγκύκλιό του για την εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου (με το παλαιό ημερολόγιο) “Η προεκλογική εκστρατεία τραβάει την προσοχή των Χριστιανών που είναι ταυτόχρονα πολίτες αυτής της χώρας” υπογραμμίζει ο Μητροπολίτης...
25 Αυγούστου, 2020 - 9:07
Τελευταία ενημέρωση: 25/08/2020 - 10:23

Οι εκλογές συνδέονται με το μέλλον της Εκκλησίας

Διαδώστε:
Οι εκλογές συνδέονται με το μέλλον της Εκκλησίας

Στο θέμα των επικείμενων εκλογών αλλά και τις διώξεις που υφίσταται η Ορθοδοξία στο Μαυροβούνιο, αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλσσίας κ. Αμφιλόχιος, στην εγκύκλιό του για την εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου (με το παλαιό ημερολόγιο)

“Η προεκλογική εκστρατεία τραβάει την προσοχή των Χριστιανών που είναι ταυτόχρονα πολίτες αυτής της χώρας” υπογραμμίζει ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και προσθέτει:
“Όσο ποτέ άλλοτε, αυτές οι πολιτικές εκλογές συνδέονται με τη ζωή και το μέλλον της Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο, επειδή έχουμε περισσότερο από ένα χρόνο μεγάλης κοινωνικής διαμάχης σχετικά με τον Νόμο για την Ελευθερία της Θρησκείας, ο οποίος ψηφίστηκε από την προηγούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Εμείς στην Εκκλησία γνωρίζουμε ότι η νομοθετική αυτή ρύθμιση δεν πέρασε τυχαία”.

Ο Σεβασμιώτατος αφού αναφέρθηκε στις πρόσφατες διώξεις που υφίστανται Ιερείς και Ιεράρχες της Ορθοδόξου Εκκλησίας, διευκρινίζει ότι η “Εκκλησία δεν έχει το δικό της κόμμα ή τον δικό της εκλογικό κατάλογο. Η εκκλησία δεν υποστηρίζει κανένα κόμμα και επομένως, αφήνει τις πολιτικές διαδικασίες στους πολιτικούς”.
“Από την άλλη πλευρά, είναι ελεύθερη να καλεί τους πολίτες να προσεγγίσουν τις προσεχείς εκλογές απαλλαγμένοι από κάθε φόβο και δωροδοκία, ασκώντας τα πολιτικά τους δικαιώματα. Δεδομένου ότι ο αντισυνταγματικός νόμος παραβιάζει τα θρησκευτικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των Χριστιανών και της Εκκλησίας, και καθώς απορρίπτονται όλες οι προσευχές και τα αιτήματά μας για εξεύρεση συμφωνίας σχετικά με τις ελάχιστες απαιτήσεις μας, θεωρούμε, ως πλήρεις πολίτες αυτού του κράτους, νόμιμο να καλούμε πιστούς και όλους τους δίκαιους ανθρώπους να μην δώσουν φωνή στην πολιτική που προωθεί παράνομους νόμους. Αυτή η πολιτική που, με κάθε τρόπο, εκδιώκει ιερείς από τη χώρα, κατεδαφίζει εκκλησιαστικά κτίρια και συλλαμβάνει και επισκόπους, ιερείς και πιστούς”.

“Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει πολιτική προπαγάνδα σε αυτό το έργο, αλλά αφορά την ποιμαντική μας φροντίδα για τις ψυχές των πιστών, που ακούνε τη φωνή της Εκκλησίας, μέσω της οποίας μιλά η δικαιοσύνη του Θεού και του ανθρώπου” υπογραμμίζει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων