31/05/2020 31/05/2020 Η υλοποίηση του έργου κατασκευής νέου ναού στην περιοχή του Τσέπιν (επαρχία της Κροατίας) γίνεται πραγματικότητα καθώς οι εργασίες ξεκίνησαν ύστερα από τη σχετική έκδοση των αδειών.  Η εδώ και δεκαετίες φιλοδοξία και η επιθυμία των Ορθόδοξων Σέρβων από το Τσέπιν και τη γύρω περιοχή να ξανακάνουν ένα αξιοπρεπές μέρος για προσευχή, άρχισαν να γίνονται...
31 Μαΐου, 2020 - 10:23
Τελευταία ενημέρωση: 31/05/2020 - 10:24

Οι Ορθόδοξοι αποκτούν ξανά το ναό που είχε βομβαρδιστεί

Διαδώστε:
Οι Ορθόδοξοι αποκτούν ξανά το ναό που είχε βομβαρδιστεί

Η υλοποίηση του έργου κατασκευής νέου ναού στην περιοχή του Τσέπιν (επαρχία της Κροατίας) γίνεται πραγματικότητα καθώς οι εργασίες ξεκίνησαν ύστερα από τη σχετική έκδοση των αδειών. 

Η εδώ και δεκαετίες φιλοδοξία και η επιθυμία των Ορθόδοξων Σέρβων από το Τσέπιν και τη γύρω περιοχή να ξανακάνουν ένα αξιοπρεπές μέρος για προσευχή, άρχισαν να γίνονται πραγματικότητα με τη βοήθεια του Θεού και τη συνδρομή των δωρητών και την ευλογία του Πανιερ. Επισκόπου Όσιεγκ και Μπαράνιας κ. Χερουβείμ.

Στο πρώτο στάδιο των έργων, ο Δήμος της περιοχής, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Dražen Tonkovac, χρηματοδότησε τον καθαρισμό των ερειπίων του παλαιού ναού με ένα ποσό άνω των 100.000,00 kunas.

Ο συγκεκριμένος ναός ήταν ένα από τα πολλά “θύματα” της ταραγμένης δεκαετίας του 1990 στην περιοχή κατά τη διάρκεια των πολεμικών συγκρούσεων που ξέσπασαν μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, καθώς το 1992 καταστράφηκε ολοσχερώς ύστερα από βομβιστική επίθεση. Οι Ορθόδοξοι κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν την ιδιαίτερη χαρά τους για την κατασκευή του νέου ναού που φέρνει ένα κλίμα θρησκευτικής ελευθερίας σε μια πονεμένη περιοχή.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων