01/08/2020 01/08/2020 Οι κυβερνητικές διώξεις προς την Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο συνεχίζονται.  Χθες, πιστοί συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Αντριγιέβιτσα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις ενέργειες της πολιτείας να κατεδαφίσει τον φράχτη που βρίσκεται πέριξ του ιστορικού ναού, τον οποίο έχτισε ο βασιλιάς του Μαυροβουνίου Νικόλαος. Εξοργισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής τόνισαν στις αρχές...
01 Αυγούστου, 2020 - 10:48
Τελευταία ενημέρωση: 01/08/2020 - 11:45

Οι πιστοί στο Μαυροβούνιο λένε ΟΧΙ στις κατεδαφίσεις

Διαδώστε:
Οι πιστοί στο Μαυροβούνιο λένε ΟΧΙ στις κατεδαφίσεις

Οι κυβερνητικές διώξεις προς την Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο συνεχίζονται. 

Χθες, πιστοί συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Αντριγιέβιτσα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις ενέργειες της πολιτείας να κατεδαφίσει τον φράχτη που βρίσκεται πέριξ του ιστορικού ναού, τον οποίο έχτισε ο βασιλιάς του Μαυροβουνίου Νικόλαος.

Εξοργισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής τόνισαν στις αρχές πως δεν θα επιτρέψουν την έναρξη των εργασιών καθώς, όπως πιστεύουν, αυτή συνδέεται με την εφαρμογή του νόμου για τις θρησκευτικές ελευθερίες που ως στόχο έχει την αρπαγή της περιουσίας της Ορθοδόξου Σερβικής Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο.

“Την επόμενη φορά που οι αρχές θα προσέλθουν θα συγκεντρωθούμε χιλιάδες άνθρωποι για να αντιδράσουμε. Δεν θα επιτρέψουμε την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της εκκλησίας μας , ειδικά στην Αντριγιέβιτσα”, τόνισαν ορισμένοι από τους κατοίκους που συμμετείχαν στη συγκέντρωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων