20/08/2021 21/08/2021 Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Ευγενία Δίτσα / ope.gr Σε μια αξιέπαινη κίνηση ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και στήριξης των πυρόπληκτων στην Ελλάδα προέβη ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης της Σερβίας και χρυσός Ολυμπιονίκης στους πρόσφατους Αγώνες του Τόκιο Φίλιπ Φιλίποβιτς, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο στην έδρα του...
20 Αυγούστου, 2021 - 20:45
Τελευταία ενημέρωση: 21/08/2021 - 1:56

Πατριάρχης Σερβίας: “Πρωταθλητές στην φιλανθρωπία” – Στο πλευρό των πυρόπληκτων στην Ελλάδα η Εθνική ομάδα πόλο της Σερβίας

Διαδώστε:
Πατριάρχης Σερβίας: “Πρωταθλητές στην φιλανθρωπία” – Στο πλευρό των πυρόπληκτων στην Ελλάδα η Εθνική ομάδα πόλο της Σερβίας
  • Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Ευγενία Δίτσα / ope.gr

Σε μια αξιέπαινη κίνηση ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και στήριξης των πυρόπληκτων στην Ελλάδα προέβη ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης της Σερβίας και χρυσός Ολυμπιονίκης στους πρόσφατους Αγώνες του Τόκιο Φίλιπ Φιλίποβιτς, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο στην έδρα του Πατριαρχείου στο Βελιγράδι, την Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021.

Συγκεκριμένα, ο Σέρβος πολίστας παρέδωσε εκ μέρους της Εθνικής ομάδας μια γενναιόδωρη δωρεά στον Μακαριώτατο για την στήριξη των πυρόπληκτων.

“Οι πρωταθλητές στον αθλητισμό είναι επίσης πρωταθλητές στην φιλανθρωπία”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος σε σχετική ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

 

 

Βοήθεια από το Πατριαρχείο Σερβίας για τις καταστροφικές πυρκαγιές

Σε πρόσφατη επιστολή του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Σερβίας είχε εκφράσει την αγάπη του και την υποστήριξή του προς την Εκκλησία της Ελλάδος και τον Ελληνικό λαό.

Με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές, ο Μακαριώτατος είχε ζητήσει από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να μεταφέρει στον κλήρο και τον αδελφό ελληνικό λαό, ιδιαίτερα στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τη φωτιά, τις προσευχές ολόκληρης της Σερβικής Ορθόδοξης οικογένειας, η οποία, όπως έγραψε, δεν έχει ξεχάσει και δεν θα ξεχάσει ποτέ ότι στο πρόσφατο παρελθόν σχεδόν ο μόνος φίλος της στον μεγάλο πόλεμο ήταν ο αδελφός ελληνικός λαός και η αδελφή ελληνική Εκκλησία. «Η άφθονη βοήθεια που εσείς, οι Έλληνες αδελφοί μας, στείλατε στις Σερβικές χώρες, ήταν για εμάς όχι μόνο υλική: φαγητό, ρούχα, παπούτσια και άλλα απαραίτητα, αλλά κι ένα σημάδι ότι είστε οι στενότεροι φίλοι μας, που δεν θέλουν να συμμετάσχουν στην αδικία στην οποία ήμασταν εκτεθειμένοι».

Ο πνευματικός ηγέτης του Σερβικού Ορθοδόξου λαού είχε στείλει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Επίσης, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος είχε προτρέψει όλους τους ναούς του Βελιγραδίου και της Αρχιεπισκοπής Βελιγραδίου και Καρλοβικίου να προβούν στην συγκέντρωση δωρεών για τους τραυματίες αδελφούς και αδελφές στην Ελλάδα σε όλες τις λατρευτικές ακολουθίες μέχρι νεωτέρας.

 

Στήριξη στους πυρόπληκτους από τους πολίστες της Εθνικής Ελλάδος

Την απόφαση των διεθνών να μοιράσουν το μισό ποσό από το πριμ των 200.000 ευρώ που θα δώσει στους πολίστες της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης, για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στους πυρόπληκτους, είχε κάνει γνωστή ο αρχηγός της, Γιάννης Φουντούλης.

Η απόφαση όπως είχε κάνει γνωστό ο «κάπτεν» της Εθνικής ήταν ομόφωνη, δείγμα του χαρακτήρα τους και της σκέψης τους προς τους ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες τους από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έκαψαν πολλές περιοχές της Ελλάδας και κυρίως σε Εύβοια, Πελοπόννησο, αλλά και στην Αττική.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κύριο Μαρινάκη μέσα από την καρδιά μας για την τόσο γενναιόδωρη κίνηση του και με αίσθημα ευθύνης και αναλογιζόμενοι τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα μας, θεωρούμε χρέος μας βοηθήσουμε κι εμείς με τον τρόπο μας, δωρίζοντας το μισό ποσό στους πυρόπληκτους. Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους Ελληνες για τη στήριξη που λάβαμε όλες αυτές τις ημέρες και ελπίζουμε να τους κάναμε υπερήφανους», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Φουντούλης.

 

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων