26/03/2019 26/03/2019 Υπεγράφη στο Ρωσικό Κέντρο Επιστήμης και Πολιτισμού στο Βελιγράδι, η συμφωνία για την συνέχιση της συμμετοχής της Ρωσίας στις εργασίες αναστήλωσης στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στην σερβική πρωτεύουσα . Η συμφωνία αυτή προβλέπει τη μεταφορά κονδυλίων προς την Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία για την κάλυψη των δαπανών που συνδέονται με τη διακόσμηση του καθεδρικού ναού...
26 Μαρτίου, 2019 - 8:23
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2019 - 10:23

“Οι Σέρβοι δένουν το μικρό τους σκάφος στο μεγάλο ρωσικό πλοίο”

Διαδώστε:
“Οι Σέρβοι δένουν το μικρό τους σκάφος στο μεγάλο ρωσικό πλοίο”

Υπεγράφη στο Ρωσικό Κέντρο Επιστήμης και Πολιτισμού στο Βελιγράδι, η συμφωνία για την συνέχιση της συμμετοχής της Ρωσίας στις εργασίες αναστήλωσης στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στην σερβική πρωτεύουσα .

Η συμφωνία αυτή προβλέπει τη μεταφορά κονδυλίων προς την Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία για την κάλυψη των δαπανών που συνδέονται με τη διακόσμηση του καθεδρικού ναού του Αγίου Σάββα.

Από πλευράς της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, η συμφωνία υπεγράφη από τον Πατριάρχη της Σερβίας, κ.κ. Ειρηναίο.

“Είναι συμβολικό το γεγονός, ότι η υπογραφή της συμφωνίας γίνεται την παραμονή της 20ης επετείου από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης του ΝΑΤΟ κατά της Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας”, ανέφερε ο εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης: “Η μνήμη αυτών των γεγονότων μας κάνει να έχουμε μια ιδιαίτερη ευαισθησία και μία μεγάλη ευθύνη να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα της διατήρησης των ακλόνητων αξιών της ειρήνης, της αρμονίας και του αμοιβαίου σεβασμού”

Βασικός χρηματοδότης του φιλόδοξου αυτού έργου είναι ρωσική εταιρεία «Gazprom Neft».

“Οι Ρώσοι και οι Σέρβοι συνδέονται όχι μόνο με τη φιλία – είναι ενωμένοι και συγκεντρωμένοι με πίστη, ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά”, δήλωσε ο Πατριάρχης Ειρηναίος: και πρόσθεσε: “Η Ρωσία είναι ένα ισχυρό κράτος, ένας μεγάλος λαός. Εμείς είμαστε μικρός λαός, αλλά οι Σέρβοι πάντα έδεναν το μικρό τους σκάφος στο μεγάλο ρωσικό πλοίο”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων