24/02/2021 24/02/2021 Για το Κοσσυφοπέδιο και τους Σέρβους μίλησε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βίσοκι Ντέτσανι Αρχιμ. π. Σάββας Γιάντσιτς. Ο Ηγούμενος τόνισε ότι: “Κανείς δεν μπορεί να διακόψει τη σύνδεση των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου με τη Μητέρα Σερβία. Οι Σέρβοι του Κοσόβου δεν συμφωνούν να μετατραπούν σε εθνική μειονότητα χωρίς συλλογικά πολιτικά δικαιώματα και κυρίως χωρίς...
24 Φεβρουαρίου, 2021 - 8:14
Τελευταία ενημέρωση: 24/02/2021 - 7:31

“Οι Σέρβοι του Κοσόβου δεν θα μετατραπούν σε εθνική μειονότητα”

Διαδώστε:
“Οι Σέρβοι του Κοσόβου δεν θα μετατραπούν σε εθνική μειονότητα”

Για το Κοσσυφοπέδιο και τους Σέρβους μίλησε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βίσοκι Ντέτσανι Αρχιμ. π. Σάββας Γιάντσιτς. Ο Ηγούμενος τόνισε ότι: “Κανείς δεν μπορεί να διακόψει τη σύνδεση των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου με τη Μητέρα Σερβία. Οι Σέρβοι του Κοσόβου δεν συμφωνούν να μετατραπούν σε εθνική μειονότητα χωρίς συλλογικά πολιτικά δικαιώματα και κυρίως χωρίς την προστασία της πνευματικής και της πολιτιστικής κληρονομιάς”. 

Με ανάρτησή στου στο twitter ο ηγούμενος σημείωσε μεταξύ άλλων “Φυσικά, οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου πρέπει να ρωτήσουν για τις συνθήκες διαβίωσής τους, γιατί τελικά ζούμε εδώ μαζί με άλλους και αν κάποιος πιστεύει ότι μπορεί να διακόψει τη σύνδεση μεταξύ των Σέρβων και της χώρας τους, τη Σερβία, ανεξάρτητα ποιος βρίσκεται στην εξουσία, δε νομίζω ότι μπορεί να το πετύχει”.

Ενώ στη συνέχεια ανέφερε “Θα είχαμε αλλοιωθεί άσχημα από τους Αλβανούς πολιτικούς του Κοσσυφοπεδίου αν δεν είχαμε πολιτικά δικαιώματα. Αυτός είναι ό λόγος που κάθε διάλογος με Σέρβους πρέπει να διέρχεται από το Βελιγράδι” τόνισε.

Ενώ κατέληξε υπενθυμίζοντας ότι το Κοσσυφοπέδιο ανήκει στο Πατριαρχείο Σερβίας και ότι η έδρα του Πατριάρχη Σερβίας βρίσκεται στην Πέγια ενώ δήλωσε “Οι προσπάθειες για τη δημιουργία σχέσεων με Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου χωρίς τη Σερβία δεν έχουν την υποστήριξη του λαού”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων