17/08/2020 18/08/2020 Στα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο αναφέρθηκε σε διαδικτυακή του συνέντευξη, την παραγωγή της οποίας έκανε το ραδιόφωνο «Svetigora», ο Σεβ. Μητροπολίτης Μιχαλουπόλεως και Κασσοβίας κ. Γεώργιος. «Όλοι οι Ορθόδοξοι στη Σλοβακία γνωρίζουμε τα όσα συμβαίνουν στο Μαυροβούνιο τους τελευταίους μήνες και όλοι προσευχόμαστε ώστε ο αγώνας να δικαιωθεί...
17 Αυγούστου, 2020 - 12:08
Τελευταία ενημέρωση: 18/08/2020 - 17:49

Οι Σλοβάκοι προσεύχονται για το Μαυροβούνιο

Διαδώστε:
Οι Σλοβάκοι προσεύχονται για το Μαυροβούνιο

Στα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο αναφέρθηκε σε διαδικτυακή του συνέντευξη, την παραγωγή της οποίας έκανε το ραδιόφωνο «Svetigora», ο Σεβ. Μητροπολίτης Μιχαλουπόλεως και Κασσοβίας κ. Γεώργιος.

«Όλοι οι Ορθόδοξοι στη Σλοβακία γνωρίζουμε τα όσα συμβαίνουν στο Μαυροβούνιο τους τελευταίους μήνες και όλοι προσευχόμαστε ώστε ο αγώνας να δικαιωθεί στο τέλος», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος, τονίζοντας πως όλοι έμειναν άφωνη όταν πληροφορήθηκαν για τη σύλληψη του Μητροπολίτη Αμφιλοχίου. «Εκείνη την περίοδο εντείναμε στους ναούς μας τις προσευχές για την απελευθέρωση των πατέρων που διώχθηκαν», υπογράμμισε.

“Θα επαναληφθεί ο κομμουνισμός και στον 21ο αιώνα;” αναρωτήθηκε ο Μητροπολίτης της Αυτοκακεφάλου Εκκλησίας της Τσεχίας και Σλοβακίας, θεωρώντας ότι τα κίνητρα για αυτήν τη δράση των αρχών στο Μαυροβούνιο είναι τα ίδια με εκείνα των κομμουνιστικών καθεστώτων.

“Θέλουν να αφαιρέσουν τα ιερά από τους πιστούς για να εκδιώξουν τους ανθρώπους από την Εκκλησία”, τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξης του.

“Μην αφήσετε τη δύσκολη ολοκληρωτική κομμουνιστική κληρονομιά να επαναληφθεί αυτόν τον αιώνα. Εύχομαι στο τέλος να επικρατήσει ο δίκαιος αγώνας της Εκκλησίας”, κατέληξε.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων