05/09/2020 05/09/2020 Στο Μοναστήρι του Αγίου Σάββα τέλεσε τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος σήμερα 5 Σεπτεμβρίου 2020 όπου κατά το κήρυγμά του αναφέρθηκε στο Θείο Φως που λάμπει σε ολόκληρη τη Θεία δημιουργία.  «Και λάμπει και ακτινοβολεί, ειδικά σε κάθε ανθρώπινη μορφή, σε κάθε άνθρωπο και κυρίως σε μια παιδική μορφή....
05 Σεπτεμβρίου, 2020 - 17:54
Τελευταία ενημέρωση: 05/09/2020 - 18:03

“Όλοι οι άνθρωποι να είναι παιδιά του φωτός του Θεού”

Διαδώστε:
“Όλοι οι άνθρωποι να είναι παιδιά του φωτός του Θεού”

Στο Μοναστήρι του Αγίου Σάββα τέλεσε τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος σήμερα 5 Σεπτεμβρίου 2020 όπου κατά το κήρυγμά του αναφέρθηκε στο Θείο Φως που λάμπει σε ολόκληρη τη Θεία δημιουργία. 

«Και λάμπει και ακτινοβολεί, ειδικά σε κάθε ανθρώπινη μορφή, σε κάθε άνθρωπο και κυρίως σε μια παιδική μορφή. Αυτό το θείο φως δεν φωτίζει μόνο τους τρεις μαθητές στο Όρος Θαβώρ και τους δύο μεγάλους προφήτες Ηλία και Μωυσή, αλλά φωτίζει κάθε άνθρωπο. Και όλοι οι άνθρωποι καλούνται να είναι παιδιά του φωτός του Θεού, της αλήθειας του Θεού” ανέφερε ο Μητροπολίτης του Μαυροβουνίου.

Πρόσθεσε ότι η Μονή του Αγίου Σάββα είναι ένα από αυτά τα μέρη, όπου οι άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί γύρω από αυτό το Θείο φως για αιώνες. “Ακόμα και σήμερα, μετά την ανακαίνιση και την ανανέωση αυτού του ιερού, άνθρωποι συγκεντρώνονται για να τιμήσουν τον Άγιο Σάββα, τον Σέρβο αρχιεπίσκοπο και εκπαιδευτικό, που ήρθε εδώ”, τόνισε ο Επίσκοπος.

Στη συνέχεια μίλησε για τους μάρτυρες της Ορθοδοξίας και για τους διωγμούς των χριστιανών τα πρώτα χρόνια ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κατάσταση στο Μαυροβούνιο τονίζοντας ότι η κατάσταση έχει αλλάξει και τα ιερά θα αρχίσουν να ανακαινίζονται από σήμερα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου στο Τσετίνιγιε, “ο οποίος κατεδαφίστηκε κατά τη δεκαετία του ’70 από εκείνους που ήθελαν να αρπάξουν τα ιερά στην εποχή μας όμως τώρα θα ανακαινιστεί” κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Δείτε φωτογραφίες: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων