28/01/2020 28/01/2020 Αψηφώντας τη βροχή, περίπου 50.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Ποντγκόριτσα στο Μαυροβούνιο τη νύχτα της 26ης προς 27η Ιανουαρίου προκειμένου να προσευχηθούν για τη υπεράσπιση των ιερών της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Οι πιστοί, συνεχίζοντας τις διαμαρτυρίες ενάντια στον νόμο για τις θρησκευτικές οργανώσεις, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πρωτεύουσας, που κατέληξε στον καθεδρικό ναό...
28 Ιανουαρίου, 2020 - 8:26
Τελευταία ενημέρωση: 28/01/2020 - 7:46

Ολονύκτια διαμαρτυρία στην Ποντγκόριτσα

Διαδώστε:
Ολονύκτια διαμαρτυρία στην Ποντγκόριτσα

Αψηφώντας τη βροχή, περίπου 50.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Ποντγκόριτσα στο Μαυροβούνιο τη νύχτα της 26ης προς 27η Ιανουαρίου προκειμένου να προσευχηθούν για τη υπεράσπιση των ιερών της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Οι πιστοί, συνεχίζοντας τις διαμαρτυρίες ενάντια στον νόμο για τις θρησκευτικές οργανώσεις, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πρωτεύουσας, που κατέληξε στον καθεδρικό ναό της Αναστάσεως του Κυρίου.
“Ο νόμος περί ελευθερίας του θρησκεύματος (ο νόμος για την ελευθερία της θρησκείας και της πίστης και το νομικό καθεστώς των θρησκευτικών κοινοτήτων που υιοθετήθηκε από το κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου) δεν είναι ο νόμος της ελευθερίας, αλλά ο νόμος της υποδούλωσης, ο νόμος της υφαρπαγής των ιερών” δήλωσε στο συγκεντρωμένο πλήθος ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων