06/09/2020 06/09/2020 Στην Ιερά Μονή Dajbabe λειτούργησε σήμερα, Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας χειροθέτησε τον μοναχό Συμεών ως αναγνώστη και στη συνέχεια τον χειροτόνησε ως Διάκονο. Μετά την ανάγνωση της Ευαγγελικής Περικοπής ο Μητροπολίτης μίλησε στους πιστούς λέγοντας «ο λόγος των Αποστόλων είναι αληθινός...
06 Σεπτεμβρίου, 2020 - 15:14
Τελευταία ενημέρωση: 06/09/2020 - 15:18

«Όπου υπάρχει πίστη, υπάρχει δικαιοσύνη, αρμονία και αγάπη»

Διαδώστε:
«Όπου υπάρχει πίστη, υπάρχει δικαιοσύνη, αρμονία και αγάπη»

Στην Ιερά Μονή Dajbabe λειτούργησε σήμερα, Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας χειροθέτησε τον μοναχό Συμεών ως αναγνώστη και στη συνέχεια τον χειροτόνησε ως Διάκονο.

Μετά την ανάγνωση της Ευαγγελικής Περικοπής ο Μητροπολίτης μίλησε στους πιστούς λέγοντας «ο λόγος των Αποστόλων είναι αληθινός λόγος γιατί αυτός που δεν αγαπάει το Ιησού Χρισό δεν μπορεί να έχει αληθινό νόημα. Όσοι πιστεύουν σε Αυτόν αποκτούν την αιώνια ζωή μέσω του βαπτίσματος και του χρίσματος«. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον αμπελώνα του Κυρίου και τόνισε ότι φυτεύτηκε από το χέρι του Θεού και θα εξακολουθεί να αποδίδει καρπούς ενώ προειδοποίησε εκείνους που πιστεύουν ότι πρέπει να λατρεύονται αντί να λατρεύουμε τον αιώνιο Θεό τονίζοντας «Ο Θεός είναι ο Κριτής όλων όσων συμβαίνουν εδώ στη γη αλλά και στην αιωνιότητα».

Έπειτα αφού ευλόγησε τους παρευρισκόμενους αναφέρθηκε στην έννοια της Εκκλησίας σημειώνοντας ότι είναι εκεί για όλα τα έθνη και μετά έκανε αναφορά στις Εκκλησίες, τα Μοναστήρια και τους Ιερούς Ναούς που ανακαινίζονται με ιδιαίτερη αναφορά στο μοναστήρι της Μπρίσκα Γκόρα το οποίο είχε καταστραφεί από τις ασεβείς αρχές.

«Όλα όσα έχουν καταστραφεί αποκαθίστανται από την Εκκλησία του Θεού» τόνισε και συνέχισε ο Σεβασμιώτατος «οι πιο καταστρεπτικές ανθρώπινες ψυχές δηλητηριάζονται από την αμαρτία και την αγάπη του θανάτου. Η Εκκλησία του Θεού θα αναστήσει τις ψυχές», είπε ο Μητροπολίτης, σημειώνοντας ότι όπου υπάρχει πίστη, υπάρχει δικαιοσύνη και αρμονία και αγάπη. «Έχουμε ακολουθήσει το δρόμο που ακολουθούμε εδώ και αιώνες», πρόσθεσε.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων