05/01/2021 05/01/2021 “Η γέννηση του Χριστού μας αποκαλύπτει το μυστήριο της απεριόριστης αγάπης του Θεού” τονίζει στο μήνυμά του για την εορτή των Χριστουγέννων, σύμφωνα με το παλαιό εορτολόγιο, ο τοποτηρητής του Πατριαρχείου Σερβίας, Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας, κ. Χρυσόστομος.  Μεταξύ άλλων, στο μήνυμα, γίνεται αναφορά και στην εκδημία του μακαριστού Πατριάρχη Σερβίας κυρού Ειρηναίου, καθώς και του μακαριστού...
05 Ιανουαρίου, 2021 - 17:14
Τελευταία ενημέρωση: 05/01/2021 - 21:04

“Ως στόχο στη ζωή τους είχαν την εν Χριστώ ειρήνη”

Διαδώστε:
“Ως στόχο στη ζωή τους είχαν την εν Χριστώ ειρήνη”

“Η γέννηση του Χριστού μας αποκαλύπτει το μυστήριο της απεριόριστης αγάπης του Θεού” τονίζει στο μήνυμά του για την εορτή των Χριστουγέννων, σύμφωνα με το παλαιό εορτολόγιο, ο τοποτηρητής του Πατριαρχείου Σερβίας, Μητροπολίτης Δαμπροβοσνίας, κ. Χρυσόστομος. 

Μεταξύ άλλων, στο μήνυμα, γίνεται αναφορά και στην εκδημία του μακαριστού Πατριάρχη Σερβίας κυρού Ειρηναίου, καθώς και του μακαριστού Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, κυρού Αμφιλοχίου. “Θα τους θυμόμαστε πάντα ως δυο προσωπικότητες οι οποίες ως στόχο στη ζωή τους είχαν την εν Χριστώ ειρήνη”, υπογράμμισε.

“Το μήνυμα της γιορτής της Γέννησης του Υιού του Θεού, μας υποχρεώνει να οικοδομήσουμε την ειρήνη γύρω μας”, συνεχίζει.

“Αυτά τα Χριστούγεννα είμαστε μαζί με τους αδελφούς μας στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, στο λίκνο του πολιτισμού μας. Τα ερειπωμένα σπίτια, είναι και δικά μας σπίτια, οι καμένες εστίες τους, είναι και δικές μας εστίες, οι ναοί που έχουν καταστραφεί, είναι και δική μας ναοί μας. Επομένως, προσευχόμαστε στον Κύριο να μας δώσει δύναμη”, σημειώνει για το Κοσσυφοπέδιο. 

Και καταλήγει: “Είθε ο νεογέννητος Χριστός να μας δώσει μετάνοια και ετοιμότητα για συγχώρεση”. 

Ο Μητροπολίτης Δαμπρορβοσνίας κ. Χρυσόστομος 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων