27/02/2021 27/02/2021 Ο νέος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος επισκέφτηκε το Σερβικό Ορθόδοξο Γυμνάσιο Kantakuzina Katarina Branković στο Ζάγκρεμπ στις 26 Φεβρουαρίου 2021. Ο Πατριάρχης επισκέφτηκε το σχολείο 7 ημέρες μετά την ενθρόνισή του που έγινε στις 19 Φεβρουαρίου. Το Ζάγκρεμπ της Κροατίας ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη που διακονούσε ο Μακαριώτατος πριν την εκλογή του στη θέση του...
27 Φεβρουαρίου, 2021 - 9:29
Τελευταία ενημέρωση: 27/02/2021 - 8:11

“Όσο είμαστε θυμωμένοι δεν υπάρχει χαρά αλλά απογοήτευση”

Διαδώστε:
“Όσο είμαστε θυμωμένοι δεν υπάρχει χαρά αλλά απογοήτευση”

Ο νέος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος επισκέφτηκε το Σερβικό Ορθόδοξο Γυμνάσιο Kantakuzina Katarina Branković στο Ζάγκρεμπ στις 26 Φεβρουαρίου 2021. Ο Πατριάρχης επισκέφτηκε το σχολείο 7 ημέρες μετά την ενθρόνισή του που έγινε στις 19 Φεβρουαρίου.

Το Ζάγκρεμπ της Κροατίας ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη που διακονούσε ο Μακαριώτατος πριν την εκλογή του στη θέση του Πατριάρχη.  Εκ μέρους του σχολείου, ο Αρχιεπίσκοπος π. Σλόμπονταν Λάλιτς, διευθυντής του Γυμνασίου, συνεχάρη τον Πατριάρχη κ.κ. Πορφύριο για την εκλογή του ως νέου επικεφαλής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε “Τα συναισθήματα τόσο των μαθητών όσο και των δασκάλων είναι ανάμεικτα, όλοι είναι πάρα πολύ χαρούμενοι, αλλά ταυτόχρονα αισθάνονται λυπημένοι λόγω του αποχωρισμού τους”.

Ο Πατριάρχης σημείωσε ότι έχει παρόμοια συναισθήματα, θλίψη και χαρά, αλλά δεσμεύτηκε να κάνει όσα περισσότερα μπορεί για το σχολείο.

“Νομίζω ότι με την υποστήριξη, την αγάπη και την προσευχή όλων και πρώτα από όλα των νέων και των παιδιών πρέπει να μαρτυρούμε την αλήθεια του Ευαγγελίου που μας καλεί να αγαπάμε τον κάθε άνθρωπο! Ανεξάρτητα από το πόσο περίπλοκη και δύσκολη είναι η αλήθεια, και ανεξάρτητα από τις προκλήσεις που μας έκαναν να δείχνουμε δυσαρέσκεια και επιθετικότητα, είναι καλύτερο να ξεπεράσουμε τα πάντα και να τα μετατρέψουμε ώστε να είμαστε σταθεροί, ειρηνικοί και χαρούμενοι. Όταν είμαστε θυμωμένοι και έχουμε επιθετικότητα δεν υπάρχει χαρά και γαλήνη αλλά μόνο απογοήτευση” ανέφερε ο Πατριάρχης στους παρευρισκόμενους.

“Ζητώ από όλους σας να προσευχηθείτε για μένα στον Θεό, αυτό είναι το μόνο απαραίτητο αυτή την στιγμή. Η διακονία στην Μητρόπολη του Ζάγκρεμπ είναι δύσκολη αλλά με εμπλούτισε. Όχι μόνο έμαθα πολλά, αλλά πολλές φορές με ενθουσίασε και μου πρόσφερε εκπληκτικές και απροσδόκητες καταστάσεις. Πάνω απ’ όλα μου έδωσε τους ανθρώπους, μεταξύ των οποίων είστε και εσείς” κατέληξε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.

Οι μαθητές συνεχάρησαν και μίλησαν για λίγο με τον Μακαριώτατο ενώ του πρόσφεραν λουλούδια και εξέφρασαν τα συναισθήματά τους με έναν μαθητή της τρίτης τάξης να αναφέρει μεταξύ άλλων “Είμαστε περήφανοι και χαρούμενοι που γνωρίζουμε ότι οδηγείς την Εκκλησία μας”.

Ο Μακαριώτατος συνοδεύτηκε από τον Γραμματέα της Ιεράς Μητρόπολης Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας π. Μπογκολιούμπ Οστόιτς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων