16/02/2021 16/02/2021 Την εορτή της Υπαπαντής εόρτασαν οι πιστοί του Πατριαρχείου Σερβίας, τη Δευτέρα 2/15 Φεβρουαρίου. Ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς και τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Μαυροβουνίου κ. Ιωαννίκιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Οστρόσκι στο Νίκσιτς. Ο Επίσκοπος ανέλυσε την εορτή της Υπαπαντής και του Δίκαιου Συμεών και σημείωσε ότι ενώ ήταν μια...
16 Φεβρουαρίου, 2021 - 9:24
Τελευταία ενημέρωση: 16/02/2021 - 9:14

“Όσοι ζουν ειλικρινά και ευσεβώς θα ανταμειφθούν”

Διαδώστε:
“Όσοι ζουν ειλικρινά και ευσεβώς θα ανταμειφθούν”

Την εορτή της Υπαπαντής εόρτασαν οι πιστοί του Πατριαρχείου Σερβίας, τη Δευτέρα 2/15 Φεβρουαρίου. Ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς και τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Μαυροβουνίου κ. Ιωαννίκιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Οστρόσκι στο Νίκσιτς.

Ο Επίσκοπος ανέλυσε την εορτή της Υπαπαντής και του Δίκαιου Συμεών και σημείωσε ότι ενώ ήταν μια συνηθισμένη διαδικασία συνέβη κάτι εξαιρετικό εκείνο τη μέρα “Τίποτα το ιδιαίτερο θα έλεγε κανείς, δε θα μπορούσε να συμβεί εκεί, αλλά σε αυτό το απλό έθιμο συνέβη κάτι εξαιρετικό” τονίζοντας ότι το Άγιο Πνεύμα βρισκόταν στην Εκκλησία.

“Όταν ο Συμεών τον πήρε στην αγκαλιά του, και ποιος ξέρει πόσες τελετές ίδιες είχε κάνει αυτός ο γέρος στη ζωή του και πόσα παιδιά έβαλε στην αγκαλιά του, όμως, όταν εβαλε τον Χριστό, είδε ότι η προφητεία εκπληρώθηκε και έβαλε στην αγκαλιά του τον Σωτήρα του Κόσμου, τον Βασιλιά των Βασιλέων”.

Επιπλέον ο Πανιερώτατος ανέφερε ότι “Όσοι ζουν ειλικρινά και ευσεβώς θα ανταμειφθούν”.  Ενώ στη συνέχεια σημείωσε ” “Όταν πηγαίνουμε να επισκεφτούμε, να γνωρίσουμε έναν φίλο, κοιτάζουμε να φέρουμε ένα δώρο και να αφήσουμε μια καλή διάθεση, παρόλο που έχουμε άγχος και δυσκολίες στην καθημερινότητα όταν πηγαίνουμε σε έναν φίλο κοιτάζουμε να τα ξεφορτωθούμε όλα αυτά και να φέρουμε χαρά στο άτομο που συναντάμε. Έτσι και ο Χριστός φέρνει χαρά στη ζωή μας για αυτό μαζευόμαστε γύρω Του και γύρω από τη Βασιλεία Του”.

Παρακολουθήστε:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων